Felmondott domain átregisztrálható?

Ha egy domain fenntartását nem hosszabbítod meg, akkor a domain végződésétől függ, hogy átregisztrálható-e vagy sem. Ne várd meg a domained lejáratát, mert ez esetben nem fog működni a domainhez kapcsolódó weboldalad és emaileket sem fogsz tudni fogadni!

Lejárt .hu domainek átregisztrációja a Tárhelyparkhoz:

Lejárat után 30 napig (felmondott domain státusz) átregisztrálható az átregisztráció+az éves meghosszabbítás díjon, ilyenkor az átregisztráció után egy évvel meghosszabbítjuk a domaint. A 30. nap után újabb 30 napig (törlés előtti parkolás státuszú domain) átregisztrálható, de ilyenkor az átregisztráció+regisztráció díja fizetendő.

Lejárt .eu, .com vagy egyéb külföldi végződés átregisztációja a Tárhelyparkhoz:

Nem lehetséges lejárt státuszú külföldi domaineket átregisztrálni a Tárhelyparkhoz, tehát az átregisztráció előtt meg kell hosszabbítanod ezeket a jelenlegi regisztrátornál. Ellenőrizd a megrendelés előtt a domained lejáratát! Eu domain pár nappal a lejárat előtt még át lehet regisztrálni, de egyéb végződés esetén legalább 2 hétre is szükség lehet ehhez, így ha hamarosan lejár pl. a .com domained, akkor ezt hosszabbítsd meg inkább a mostani regisztrátornál, és ezután rendeld meg az átregisztrációt!

Domainek lejáratai és a lejárat kockázata a Tárhelyparknál

Amennyiben nálunk van a domained, és működő email címet adtál meg rendszerünkben, amelyet figyelni szoktál, akkor nem fogod elfelejteni annak lejáratát, mivel több emailt is küldünk a fordulónapot megelőzően: 60, 30, 15 nappal a lejárat előtt figyelmeztető emailt, majd 14 nappal előtte díjbekérő számlát küldünk. A domainek valódi lejáratához képest 5 nappal korábban jár le rendszerünkben a domainekhez tartozó számla fizetési határideje, így késedelem esetén is van esélyed a hosszabbításra, és nem fog kimaradni a weboldalad, csak ha ez a határidő is letelik.

.hu esetén: lejárt .hu domain nevet 30 napig az eredeti számla befizetésével meg tudod hosszabbítani egy évre. 30 nap leteltével további 30 napig egy hu regisztrációnak megfelelő összegért meghosszabbíthatod 2 évre. A .hu domain lejárat után 61. napon törlődik, és felszabadul, ezután bárki újra regisztrálhatja.

.eu domain esetén: lejárt eu domain nevet csak emelt díjon lehet visszaállítani, tehát a lejárat napja elmúltával kb 45 napig emelt díjon tudod meghosszabbítani. Amennyiben lejárt az eu domain neved, keresd ügyfélszolgálatunkat a hosszabbítás feltételeivel kapcsolatban!

.com (illetve egyéb külföldi) domain esetén: lejárt .com domaint a lejárat után 30 napig eredeti áron meg tudod hosszabbítani, utána még egy darabig (ez változó) emelt díjon lehet meghosszabbítani. A domain lejárat után általában 45 vagy 60 nappal a domain törlődik és felszabadul újra regisztrációra.

Jó tudni!

Ha egy domain névre szükséged van, akkor nem érdemes megvárni annak lejáratát, mert a jól működő, jó hangzású lejáró domain nevekre erre szakosodott cégek azonnal lecsapnak, és szemérmetlenül magas áron kínálhatják azt visszavásárlásra! A domain lejárata előtt automatikusan küldünk díjbekérő számlát, ennek rendezésével meghosszabbíthatod a domainedet.

 

Hasznos oldalak a témában:

.hu domain átregisztrációjához szükséges dokumentumok

.com, eu és egyéb külföldi domainek átregisztrációja

Tárhely költözés a Tárhelyparkhoz

4 Hozzászólás

Hozzászólás küldése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .