hu domain regisztráció

Ha a hu domain regisztráció szolgáltatásunkat választod, nem kell mást tenned mint elindítani a domain megrendelést a domain regisztrációt választva.

Ha van már tárhelyed, akkor azon a tárhelyen fogod tudni üzemeltetni az új domainedet is, akár teljesen más tartalommal. Ha saját tárhelyet szeretnél új domainedhez, akkor a megrendelés folyamán hozzá tudod adni a tárhelyet a kosárhoz a domain mellé.

HU domain regisztráció megrendelése

 1. A domain megrendelésének első lépése, hogy a program ellenőrzi, hogy a kiválasztott domain név szabad-e. Ehhez pl. itt, add meg a domaint, amit regisztrálni szeretnél.
 2. Válaszd ki, hogy mennyi legyen az első regisztrációs periódus.
 3. Miután elhelyezted a kosaradban a domaint, meg kell adnod a regisztrációs adatokat. Amennyiben már meglévő fiókban rendeled a domaint, lehetőséged van a meglévő adatokat kiválasztani, vagy új adatot megadni, hogyha más lesz a domain igénylője, mint a számlafizető.
 4. A megrendelés leadása után megkapod a díjbekérőnket. Ennek kiegyenlítése után,
 5. lépj be az ügyfél fiókodba  és a .hu domain regisztrációd véglegesítéséhez fogadd el az elektronikus nyilatkozatot:

  Kattints a .hu Domain Nyilatkozatok menüpontra:

  Majd az adataid ellenőrzése és a nyilatkozat tartalmának megismerése után, amennyiben minden adatot rendben találtál, töltsd ki a Captcha-t és kattints az elfogadásra:

 6. Ezután amennyiben más jelzést nem kapsz ügyfélszolgálatunktól, akkor már csak a domain bejegyzéséről kell, hogy értesítést kapj.
 7. Amennyiben valamilyen probléma merül fel a regisztrációval kapcsolatban, pl valamilyen helytelen adatot kell javítanod, vagy egyéb dokumentumokat kérne a nyilvántartó, akkor ezt jelezni fogjuk, és ekkor a kért dokumentumon kívül szükséges lesz elküldened még egy domain regisztrációs lapot is, amelyet erről az oldalunkról tudsz letölteni.

Jó tudni!

Fontos: Minden, a .HU nyilvántartóhoz beküldött domain igénylés díjköteles, azaz, amennyiben valamilyen okból meghiúsul, sajnos nem tudjuk visszaadni a regisztrációs díjat. Megkérünk, hogy körültekintően válassz domain nevet, úgy hogy az maradéktalanul megfeleljen a .HU Domain Regisztrációs Szabályzatnak!

Jó tudni!

Amennyiben hiánypótlás esetén nem érkeznek meg a szükséges dokumentumok, úgy előfordulhat, hogy nem sikerül a domain bejegyzése. A bejegyzés után, amennyiben szükséges győződj meg magad is, hogy megfelelően bejegyzésre került -e a domain neved! A HU nyilvántartó kezdő oldalán található keresővel tudod ezt ellenőrizni.

HU domainre vonatkozó követelmények

Fontos tudni, hogy nem lehet bejegyezni olyan neveket, amelyek pl. szerzői jogvédelem alatt állnak, védjegyet tartalmaznak vagy nem sértheti másnak a névhasználathoz fűződő jogát. Bővebben a domain.hu oldalon tájékozódhatsz! A domain név legalább 2 és legfeljebb 63 karakterből állhat és tartalmazhatja a latin és a magyar ábécé kisbetűit, számokat, valamint a kötőjelet.

Egyéb technikai tudnivalók: Amennyiben a .hu domain a bejegyzéskor nincs hozzácsatolva valamely tárhelyhez (amely szolgáltatáshoz tartozó névszervereket megadtál a megrendeléskor), akkor a domain bejegyzése megtörténik, de a domain nem kerül zónába, azaz nem fog működni, ennek javításáig. Ahhoz, hogy ezután működőképes lehessen, mi biztosítunk díjmentes domain kezelőt, amennyiben a mi névszervereinket használja a domain neved (a névszerver szolgáltatás benne van a regisztrációs díjban). Ha nem működne a domain neved a regisztráció után legfeljebb 3 napon belül, kérlek jelezd azt ügyfélszolgálatunkon!

Mennyi idő alatt lesz az enyém a hu domain?

A domain bejegyzés általában 1-3 munkanap alatt megtörténik, azaz miután mi elindítottuk a regisztrációt (a befizetést követően) kb. ennyi idő után válik használhatóvá a domain név, de jellemzően az elindítás (és sikeres elektronikus nyilatkozattétel) után, amennyiben nincs semmilyen egyéb hiba, vagy hiánypótlási igény, már pár órával ezután használhatóvá válhat.

Jó tudni!

Ha szeretnéd a domain nevedet minél hamarabb megkapni, akkor fizess bankkártyával, így nem kell megvárnod az átutalás jóváírását, fogadd el az elektronikus nyilatkozatot!.

Az új domained bejegyzés után használhatóvá válik, de 8 napig még „bejegyzett feltételes használatban” van, és a .hu domain nyilvántartó weboldalán meghirdetésre kerül. Ezalatt a 8 nap alatt jogi, védjegy, vagy egyéb névhasználati jogosultsági okokból panaszt nyújthatnak be a nyilvántartónál. Panasz benyújtásra legtöbbször márkanév-domainek esetén szokott sor kerülni a márkanév tulajdonos által. A 8 nap letelte után regisztrációra kerül a domain, és „Delegált” lesz.

Ki igényelhet hu domain nevet?

Mi történik, ha lejár a hu domain?

A lejárat után 30 napig eredeti áron, az eredeti díjbekérő számla rendezésével meg tudod hosszabbítani a domain nevet, és a jóváírás után kb. 4 órán belül újra működni fog. A 30 nap letelte után, még 30 napig még a neveden van a domain, és meghosszabbíthatod egy új domain regisztráció áráért. Hogyha a 60 nap is letelik (tehát a domain lejárat után 30+30 nap is eltelt), akkor a domain törlődik, és felszabadul. Ezután bárki regisztrálhatja.