hu domain regisztráció

Ha a hu domain regisztráció szolgáltatásunkat választod, nem kell mást tenned mint elindítani a domain megrendelést a domain regisztrációt választva.

Ha van már tárhelyed, akkor azon a tárhelyen fogod tudni üzemeltetni az új domainedet is, akár teljesen más tartalommal. Ha saját tárhelyet szeretnél új domainedhez, akkor a megrendelés folyamán hozzá tudod adni a tárhelyet a kosárhoz a domain mellé.

HU domain regisztráció megrendelése

A domain megrendelésének első lépése, hogy a program ellenőrzi, hogy a kiválasztott domain név szabad-e. Ha igen, és a megrendelés után megkaptuk Tőled a szükséges dokumentumokat, illetve beérkezett hozzánk a domain regisztrációhoz szükséges összeg, a domain név bejegyzési kérelmedet rögtön továbbítjuk az Internet Szolgáltatók Tanácsához.

Jó tudni!

Érvényes, aláírt igénylő lap nélkül nem tudjuk elindítani a hu domain regisztrációt, addig pedig a megrendelt domainedet bárki más lefoglalhatja! A dokumentumok letöltését, majd aláírás utáni visszatöltését a domain regisztrációs rendszerünkben tudod elvégezni.

HU domainre vonatkozó követelmények

Fontos tudni, hogy nem lehet bejegyezni olyan neveket, amelyek pl. szerzői jogvédelem alatt állnak, védjegyet tartalmaznak vagy magánszemélyek esetén személynevek domainként való bejegyzéséhez szükséges a személyazonosság. Ha az általad kiszemelt domain szabad, megfelel a formai követelményeknek (http://www.domain.hu/domain/szabalyzat/szabalyzat.html 2-es pont), illetve nem ütközik törvényi előírásba, domained 1-3 napon belül feltételesen használható státuszba kerül. Ezután domained használható, azonban még kb. 8 napot kell várni a domain teljes bejegyzéséhez (delegálásához).

Mennyi idő alatt lesz az enyém a hu domain?

A domain bejegyzés általában 1-3 munkanap alatt megtörténik, azaz miután mi elindítottuk a regisztrációt kb. ennyi idő után válik használhatóvá a domain név.

Jó tudni!

Ha szeretnéd a domain nevedet minél hamarabb megkapni, akkor fizess bankkártyával, így nem kell megvárnod az átutalás jóváírását, és töltsd le az igénylő lapot domain regisztrációs rendszerünkből, majd töltsd fel azt ugyanott! A feltöltésed után hamarosan elindítjuk a regisztrációt, ha mindent rendben találtunk az igénylő lapon.

Az új domained bejegyzés után használhatóvá válik, de 8 napig még “bejegyzett feltételes használatban” van, és a .hu domain nyilvántartó weboldalán meghirdetésre kerül. Ezalatt a 8 nap alatt jogi, védjegy, vagy egyéb névhasználati jogosultsági okokból panaszt nyújthatnak be. Panasz benyújtásra legtöbbször márkanév-domainek esetén szokott sor kerülni a márkanév tulajdonos által. A 8 nap letelte után regisztrációra kerül a domain, és “Delegált” lesz.

Ki igényelhet hu domain nevet?

  • Európai Unió állampolgára
  • EU területén bejegyzett cég, vagy szervezet

Tájékoztatásunk nem teljes körű, további részleteket találsz itt az 1.1.1-es pontban.

Mennyi időre lehet hu domaint bejegyezni?

A .hu domain nevek minden esetben először 2 évre regisztrálhatók, utána pedig évente kell őket megújítani. A megújításról mindig 14 nappal a domain lejárata előtt küldünk számlát és egyéb figyelmeztetéseket e-mailben.

Mi történik, ha lejár a hu domain?

A lejárat után 45 napig eredeti áron, az eredeti díjbekérő számla rendezésével meg tudod hosszabbítani a domain nevet, és a jóváírás után kb. 4 órán belül újra működni fog. A 45 nap letelte után, még 60 napig még a neveden van a domain, és meghosszabbíthatod egy új domain regisztráció áráért. A törlés előtti parkolásból való visszaállítás után 2 évre meghosszabbodik a domain. Hogyha a 60 nap is letelik (tehát a domain lejárat után 45+60 nap is eltelt), akkor a domain törlődik, és felszabadul. Ezután bárki regisztrálhatja.

Hozzászólás küldése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .