hu regisztrációhoz szükséges dokumentumok

.hu domain regisztrációját csak aláírt regisztrációs lap beküldése után tudjuk elindítani. A regisztrációs lapot a https://domareg.tarhelypark.hu liken tudod letölteni és ugyanitt visszatölteni. Az oldalra az ügyfél jelszavaddal tudsz belépni.

Domain Regisztrációs rendszerünkben az adataid ellenőrzése után le tudod tölteni az adatok alapján előre kitöltött pdf-et. Ezt ki kell nyomtatnod, és aláírás után lefotózni vagy beszkennelni és ugyanazon az oldalon fel tudod tölteni jpg vagy pdf formátumban.

Magánszemély esetében:

  • aláírt domain megrendelő lap

Szervezet, cég esetében (ide tartozik az önkormányzat, iskola, egyesület, alapítvány stb.):

  • cégszerűen aláírt, pecséttel ellátott domain megrendelő lap
  • (ha a cég/szervezet nem rendelkezik pecséttel, akkor egy aláírási címpéldány másolat)

Egyéni vállalkozó esetében:

  • aláírt domain megrendelő lap (a megrendelőn a vállalkozás adószámát kell feltüntetni)
  • amennyiben a vállalkozás adatai nem elérhetőek az internetes nyilvántartásban: egyéni vállalkozói igazolvány másolata, vagy önkormányzati igazolás másolata

Jó tudni!

Abban az esetben, ha a személyazonosság igazoláshoz szükség van személyi nyilatkozatra, vagy cégeknél aláírási címpéldányra a regisztrációhoz, akkor ezt fogjuk jelezni e-mailben, de előre nem kell beküldeni ezeket!


A szükséges nyomtatványokat megtalálod letöltés oldalunkon is: http://tarhelypark.hu/domain-dokumentumok/

Egyéb tudnivalók, speciális .hu domaineknél:

  • Személynév-domainek: személynév-domain esetén (pl. kovacsjanos.hu), ha a regisztrációt nem a név tulajdonosa rendeli meg – a név tulajdonosának le kell mondania az igénylő javára a domainnévről a következő dokumentummal: lemondó nyilatkozat személynévhez.
  • Cégnév domainek: pl. valamikft.hu, valamibt.hu domainek esetén csak azonos nevű cég lehet a domain birtokosa (tehát pl. Valami Kft.), hacsak nem mond le a cég egy más nevű igénylő (cég vagy magánszemély) javára. Ehhez a lemondó nyilatkozatot itt találod. Ugyanez a helyzet sportegyesület, futball klub, vagy egyéb szervezet esetén is.
  • Magyarországi településneveket csak önkormányzatok regisztráltathatnak.

A .hu domainek regisztrációs szabályairól ezen az oldalon olvashatsz bővebben: http://www.domain.hu/domain/szabalyzat/szabalyzat.html

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..