Külföldi domain átregisztrációja

Ha másik szolgáltatótól hozod át hozzánk külföldi domainedet, akkor a következő dolgokra érdemes figyelni:

Az átregisztrációhoz nem szükséges dokumentum, mint a .HU végződésnél! Miután leadtad a megrendelést az átregisztrációra (domain transfer), és kiegyenlítetted a számládat, mi elindítjuk a domain átregisztrációját.

.com, .net, .info, org stb. végződés esetén:

Kérd meg a jelenlegi szolgáltatót a következőkre:

  • A domain admin contact email címét írják át a sajátodra.*
  • Oldják fel a domainről a transfer lockot
  • Küldjék el Neked a domainhez tartozó AUTH (vagy EPP) kódot
  • Nálunk a befizetés jóváírása után fogsz kapni egy e-mailt, amelyben meg kell erősítened egy linkre kattintva, hogy engedélyezed a domain átregisztrációját. Ezt az emailt a domainhez tartozó admin contact email címre küldjük.

Új domaint 60 napig nem lehet elregisztrálni a jelenlegi szolgáltatótól. Tehát ha frissen regisztrált .com, .net, .org stb. domaint szeretnél átregisztrálni, akkor ezzel meg kell várni amíg letelik a 60 nap. Az átregisztrációt ettől függetlenül megrendelheted nálunk, és a domaint be tudod állítani nálunk lévő tárhelyedre.

* Fontos változás 2016. december 1. -től: A domain transfer esetén a tulajdonos változást a régi és az új email címen is meg kell erősíteni, ha változik a név, cégnév, vagy email cím a domain WHOIS adataiban. Bővebben erről itt olvashatsz.

.eu domain esetén:

  • Csak egy AUTH kódot kell kérned a jelenlegi regisztrátortól, amelyet emailben küldj el nekünk!

.co.uk domain esetében:

  • A jelenlegi domain szolgáltatót kérd meg, hogy változtassa meg a domain IPS Tag-jét a következőre: PDR-IN. Ha ez megvan írj nekünk emailt!

Jó tudni!

A külföldi domain átregisztrációját érdemes elindítani legalább 30 nappal a domain lejárata előtt, hogy az átregisztráció biztosan végbemenjen. Admin Contact email cím változtatás esetén 60 napig nem tudod átregisztrálni a domaint. Tehát ez esetben több mint 60 nappal a lejárat előtt rendeld meg a transfert!

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..