Külföldi domain átregisztrációja

Ha másik szolgáltatótól hozod át hozzánk külföldi domainedet, akkor a következő dolgokra érdemes figyelni:

Az átregisztrációhoz nem szükséges dokumentum, mint a .HU végződésnél! Miután leadtad a megrendelést az átregisztrációra (domain transfer), és kiegyenlítetted a számládat, mi elindítjuk a domain átregisztrációját.

.com, .net, .info, org stb. végződés esetén:

Kérd meg a jelenlegi szolgáltatót a következőkre:

 • A domain admin contact email címét írják át a sajátodra.*
 • Oldják fel a domainről a transfer lockot
 • Küldjék el Neked a domainhez tartozó AUTH (vagy EPP) kódot
 • Nálunk a befizetés jóváírása után fogsz kapni egy e-mailt, amelyben meg kell erősítened egy linkre kattintva, hogy engedélyezed a domain átregisztrációját. Ezt az emailt a domainhez tartozó admin contact email címre küldjük.

Új domaint 60 napig nem lehet elregisztrálni a jelenlegi szolgáltatótól. Tehát ha frissen regisztrált .com, .net, .org stb. domaint szeretnél átregisztrálni, akkor ezzel meg kell várni amíg letelik a 60 nap. Az átregisztrációt ettől függetlenül megrendelheted nálunk, és a domaint be tudod állítani nálunk lévő tárhelyedre.

* Fontos változás 2016. december 1. -től: A domain transfer esetén a tulajdonos változást a régi és az új email címen is meg kell erősíteni, ha változik a név, cégnév, vagy email cím a domain WHOIS adataiban. Bővebben erről itt olvashatsz.

.eu domain esetén:

 • Csak egy AUTH kódot kell kérned a jelenlegi regisztrátortól, amelyet emailben küldj el nekünk!

.co.uk domain esetében:

 • A jelenlegi domain szolgáltatót kérd meg, hogy változtassa meg a domain IPS Tag-jét a következőre: PDR-IN. Ha ez megvan írj nekünk emailt!

Jó tudni!

A külföldi domain átregisztrációját érdemes elindítani legalább 30 nappal a domain lejárata előtt, hogy az átregisztráció biztosan végbemenjen. Admin Contact email cím változtatás esetén 60 napig nem tudod átregisztrálni a domaint. Tehát ez esetben több mint 60 nappal a lejárat előtt rendeld meg a transfert!

4 Hozzászólás

 • dr.Biszku Zsuzsa
  Posted 2019. 08 20. 22:15 0Likes

  Tisztelt Tárhelypark csapata,

  a Godaddynél regisztrálva van a vital,fashion domain név,amit változtatás és toldalékok nélkül szeretnék átregisztrálni.Lehetséges ez Önöknél és ha igen, mi a menete és mennyibe kerül,
  üdvözlettel,Biszku Zsuzsa

  • Bóna Endre
   Posted 2019. 08 23. 15:26 0Likes

   Kedves Zsuzsa!

   .fashion végződésű domain nevet nem tud hozzánk átregisztrálni, de tárhelyet tud hozzá rendelni nálunk. Ez esetben a nálunk lévő tárhely megrendelésnél a “meglévő domainhez” opciót kell kiválasztani, és meg kell adni a domain nevet. A domain oldalon pedig az általunk megküldött IP címet kell megadni a domain “A” rekordjában, ebben pedig a domain szolgáltató tud majd segíteni.

 • Titi Judit
  Posted 2019. 12 16. 09:51 0Likes

  Tisztelt Tárhelypark!
  Regisztrálni szeretnék egy .io végződésű domaint. Azt szeretném kérdezni, hogy ezt át tudom-e regisztrálni majd Önökhöz, és/vagy elég lehet csak a tárhelyet Önöknél rendelni hozzá?
  Köszönettel:
  TJudit

  • Bóna Endre
   Posted 2019. 12 19. 16:15 0Likes

   Kedves Judit!

   .io domaint jelenleg nem tudunk kezelni, tehát a domaint nem tudja átregisztrálni hozzánk. De a máshol regisztrált domaint tudja használni a nálunk lévő tárhellyel. Tehát ha nálunk csak tárhelyet rendel, és ír egy emailt nekünk, akkor megírjuk az IP címet, amelyre a domaint be kell állítani a domain szolgáltatónál, és össze is lesz kötve a tárhellyel!

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..