Mit jelent a VIP korlátlan tárhely?

A VIP tárhely csomagunkban “korlátlan” tárhelyet kínálunk ügyfeleinknek, de tudjuk, hogy a korlátlannak számos fizikai korlátja van. A fizika jelenlegi állása szerint az univerzumunk is véges, így elég nehéz lenne a valóban korlátlan tárhelyet biztosítani a gyakorlatban. Mi azonban úgy gondoljuk, hogy hívhatjuk korlátlannak azt, hogy egy-egy VIP tárhely addig terjeszkedhet amíg csak szükséges, nem állítunk be a tárhelyhez semmilyen korlátot  a szerveren. Az így létrejött tárhelyet a következők korlátozzák mégis:

Az SSD fizikai mérete

Minden szerverünkben SSD meghajtók biztosítják a háttértárat. Ezekből általában négyet vagy nyolcat pakolunk a szerverbe, és így 1,6 vagy 3,2 Terrabyte adat fér el egy szerveren. Erre kell felkerüljön az operációs rendszer, a kiegészítő szoftverek és a tárhelyek. Mivel a VIP tárhelyből egyetlen szerverre maximum 50-et telepítünk, ezért egyetlen tárhely átlagos mérete a nagyobb szerverben 64 Gigabyte, ami azért valljuk be, elég sok egy weboldalnak.

Megtérülés, “Fair Use”

Természetesen mindenki, mi is és Te is azt szeretné, hogy nekünk megérje a tárhelyet üzemeltetni. Mi azért, mert akkor van nyereségünk, Te azért, mert ha nincs nyereségünk, tönkremegyünk, és nem tudod nálunk hosztolni az oldalad. Ezért nem szeretjük, ha egyetlen oldal elfoglalja a szerverben levő 3200 Gigabyte-ot, és így a drága szerver egyszerűen veszteségessé válik. Megpróbáljuk úgy rendezni a tárhelyeket, hogy egy-egy szerveren legyen vegyesen kisebb és nagyobb tárhely, így mindenki jól jár.

Indokolatlan tárhely használat

Nem engedjük, hogy a korlátlan tárhely egyszerűen “szeméttel” vagy indokolatlanul nagy tartalommal legyen megtöltve. Ezt elég nehéz megfogalmazni pontosan, ezért néhány példát összegyűjtöttünk.

  • Napló fájlok régi adatai amit archiválni kellene. (pl. php error log)
  • Hatalmas méretű képek, amik feleslegesen foglalják a helyet, mert egy átlagos monitoron úgysem látszik
  • Filmek, videók, mert ezek tárolására csodálatos szolgáltatások születtek már máshol
  • Általában olyan fájlok, amikre specializált szolgáltatások vannak, és nem a webszerver a leg ideálisabb módja a kiszolgálásuknak
  • És itt is érvényes az átlagos tárhelyekre vonatkozó megkötésünk: a VIP tárhelyet weboldalak kiszolgálására hoztuk létre. Bár alkalmas ettől eltérő tartalom kiszolgálására, az nem biztos, hogy optimális.

Jó tudni!

Ha nem vagy biztos benne, hogy a Te oldalad futtatható a korlátlan tárhelyen, akkor kérdezz meg minket, segítünk!

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..