Thunderbird mentés és visszaállítás

Thunderbird vagy Firefox mentéséhez: Mozbackup

Géped újratelepítése előtt érdemes lementeni a Thunderbird levelező programod összes e-mail beállítását és magukat az emaileket is ha a tárhely nem tárolja őket, így sok bosszúságtól kímélheted meg magad. A Mozbackup programmal az összes Mozilla program beállítása lementhető egy pillanat alatt, és az új gépen mindent ugyanúgy vissza lehet állítani, ahogy a korábbi rendszeren voltak.

A Mozbackup-ot innen tudod letölteni.

Jó tudni!

Ez a cikkünk régebben íródott, és lehet, hogy már elavult információkat tartalmaz.

Thunderbird mentés elkészítése

Válaszd ki a listából a Thunderbird-öt! Ha nyitva van a Thunderbird, akkor azt be kell zárnod a mentés elkészítése előtt.

Thunderbird mentés 01

Érdemes másik meghajtót választani mint a C: hiszen a legtöbb esetben formázni kell a C: meghajtót egy rendszer telepítésnél, így válassz másikat, vagy írd ki más adathordozóra a mentés után az 1 db fájlt, amely a mentést tartalmazza (.pcv)

Thunderbird mentés 02

Ezután ha szeretnéd be tudsz állítani egy jelszót amellyel adataidat védheted szükség esetén.

Válaszd ki hogy a program miket mentsen le a beállítások közül. Ajánlott minden pipát bent hagyni, amit a program felajánl.

Thunderbird mentés 03

A program le tudja menteni a következőket a Thunderbirdből:

 • Általános beállítások, beleértve a fiókbeállításokat
 • Emailek
 • Címjegyzék
 • Könyvjelzők
 • Előzmények
 • Kiegészítők
 • Jelszavak
 • Sütik
 • Elmentett formok
 • Letöltött fájlok listája
 • Tanúsítványok

A következő képernyőn már készíti is a mentést.

Thunderbird visszaállítása

A beállítások visszatöltése előtt ne felejtsd el telepíteni a Thunderbird-öt az új rendszeredre. Ezután a visszaállítás hasonlóan egyszerű a Mozbackup elindítása után, csak itt a Restore a profile-t válaszd ki, és a listából a Thunderbird-öt, majd keresd meg a fájlt a gépen (vagy adathordozón) amelyet lementettél előzőleg (.pcv)

Thunderbird visszaállítás

Ha a program végzett a visszaállítással, akkor a Thunderbird elindítása után mindent ugyanúgy fogsz találni, mint amikor a mentést elvégezted!

A Firefox mentését is hasonlóan tudod elvégezni, és nincs többé gond a kiegészítők, jelszavak és könyvjelzők visszaállításával! Érdemes időről időre mentést készíteni az emailjeidről és beállításaidról, így ha újra kell telepítened a gépedet, akkor is megmaradnak.

20 Hozzászólás

 • Tóth Róbert
  Posted 2016. 06 06. 09:28 0Likes

  Kedves Endre!
  Nekem olyan problémám lenne, hogy a legutolsó frissítés óta nem működik a csoportos névjegyzékemmel az email küldés. Hibát ír ki folyamatosan. Hogyan tudnám beállítani, hogy működjön?
  Köszönettel,
  Róbert

 • Endre
  Posted 2016. 06 06. 14:52 0Likes

  Kedves Róbert!

  Ha csak a frissítés okozta hibát, akkor nem tudjuk az okát, a Mozilla fejlesztése a Thunderbird, ők tudnának információval szolgálni. Ha ön ügyfelünk, és rendelkezik a hibaüzenettel esetleg jött a levélküldés után visszapattanó email (“Mail Delivery failed”) akkor megnézzük, ha ír a központi ügyfélszolgálati email címünkre.

 • Dudás István
  Posted 2016. 06 24. 15:59 0Likes

  Kedves Endre!
  Az almappákat és a szűrőket is menti? Más TB-vel kapcsolatos kérdésekben is fordulhatok hozzád? Pár napja telepítettem,mert a hosszú ideje használt outlook most végképp elvesztette az összes adatot XP-ről Win10-re való átállás közben. Végre megszabadulok tőle. Mindig tartottam az újra telepítésektől, mert néha több napos munkát adott mire minden a régi kialakítás szerint futott.

 • Endre
  Posted 2016. 06 29. 08:35 0Likes

  Kedves István!

  A Thunderbirddel kapcsolatosan nem tudok minden kérdésedre válaszolni, mivel nem a mi termékünk, de igyekszem segíteni! Tehát a cikkben taglalt Mozbackup eszköz akkor hasznos, hogyha a Firefoxodat, vagy Thunderbirdöt akarsz úgy ahogy van átrakni egy másik windows-os gépre, vagy újratelepíted a gépet, akkor előtte csinálj egy teljes mentést. A program képes arra, hogy tényleg mindet átvigyen, szűrőket, könyvtárakat, emaileket, tényleg mindent. Úgy fog kinézni a mentés visszaállítása után a Firefox-od, vagy a Thunderbird ahogy a korábbi gépen volt.
  Az Outlook tényleg felejtős, napi szinten tapasztaljuk a hibáit. Mindeképpen a Thunderbird-öt javaslom helyette!

  • Dudás István
   Posted 2016. 06 29. 10:10 0Likes

   Kedves Endre! Köszönöm a segítségedet! Bíztam abban, hogy végre megtaláltam a megoldást erre a problémára. Ismerkedem a Tb-el és valóban jók a tapasztalataim. Szépen testre szabható, tetszik. A Mozbackup programot letöltöttem! Köszönöm!Jelenleg az egyik fiókhoz tartozó aláírással bajlódom, mert képet és egy kis .gif-et is tartalmaz.

 • Dudás István
  Posted 2016. 07 07. 14:17 0Likes

  Kedves Endre!
  Aláírást nem tudok létrehozni.Kép, logo szöveg és gif fájl van benne. Tudnál segíteni ebben? A másik, talán egyszerűbb dolog, hogy a mellékletek megnyitásához, majd nyomtatásához kiválasztottam a Crome-ot. Nem volt jó választás szeretném más programmal megnyitni ezeket. (Többségében pdf fájlok) Hol tudom módosítani a melléklet megnyitásának beállítását?

 • Boar
  Posted 2016. 08 23. 16:53 0Likes

  Sziasztok!
  Két notit használtam párhuzamosan de a cégest le kell adnom. Mindkettőn rajt voltak a leveleim 2006-tól de az utolsó pár hónapban volt egy kis kavarás, ezért a céges gépről le akartam menteni azokat a leveleket amelyek a másikon nem voltak meg.Letöröltem azokat a leveleket amelyek a “célgépen” is fent voltak, mozbackuppal megcsináltam a mentést, átvittem a “célgépre”, restore aztán szívás mert a mozbackup nem “szinkronizálta” a célmappát hanem simán felülírta azzal a pár levéllel amit át akartam hozni. Magyarul eltűnt csaknem tíz év levelezése. A “célgépen” talán megvannak valahol csak épp fogalmam sincs, hol keressem illetve van-e valami lehetőség a visszaállításra?

 • Endre
  Posted 2016. 08 25. 09:22 0Likes

  Szia,

  Én azt hiszem, hogy a Mozbackup felülírta az aktuális useredet, de erre szerintem rákérdez, mielőtt felülír dolgokat. Azt a mappát nézd meg, amelyben a Thunderbird a gépen tárolja az emaileket. Ez valahol az application data mappában van, ha jól sejtem, de meg tudod nézni, ha megnyitod a postafiók beállításokat, ott van az elérési út. Itt lehet több user mappa is, hátha valamelyik tartalmazza a régi levelezést. Ez a mappa méretből kiderül, gondolom több GB-nak kell lennie.

  • Boar
   Posted 2016. 08 25. 14:34 0Likes

   Szia!
   Valóban felülírta. Rákérdezett, de bíztam benne, hogy csak az azonos emaileket írja felül…de nem, a mappákat írta át. A régi gépen “recuva”-val előszedtem a törölt emaileket így azok egy zip file-ban megvannak, a célgépen megpróbálom majd az inbox mappákat, hátha megtalálom a régit.
   Kösz!
   Boar

 • Puskás Péter
  Posted 2016. 09 28. 14:08 0Likes

  sziasztok a restore résznél beszürkül a next gomb és nem megy tovább most mi legyen???????

 • István
  Posted 2017. 02 22. 19:57 0Likes

  Kedves Endre! A pár napja tűnt fel, mintha nem kapnék meg minden levelet. Ma ez bizonyossággá vált. Egy gmail fiókra is átirányítottam a levelezésemet, ahol megjelent egy üzenet, ami a Thunderbirdben nem.Nincs sem a szemét, sem a törölt elemek mappában. Milyen beállítás okozhatja?

  • Endre
   Posted 2017. 02 23. 14:51 0Likes

   Kedves István!

   Ha a gmailen POP3-mal kérdezi le az email fiókból az emaileket, akkor arra tippelek, hogy a Gmailen az van beállítva a lekérdezésnél, hogy törölje le a letöltés után az emailt a szerverről. Ezért miután az letölti a Thunderbirdben már nem látszik. Ellenőrizd tehát a gmailen a beállítások-fiókok és importálás résznél a POP3 lekérdezés beállítását!

   • István
    Posted 2017. 02 23. 15:07 0Likes

    Kedves Endre!
    Köszönöm a tanácsodat! Sajnos nem ennyire egyszerű, mert a levelek többsége megérkezik a Thinderbird-ön keresztül és példány van a gmail fiókban is. Néhány levél azonban nem érkezik be. Esetleg azonnal törlődik? Komolyabban figyelem és két nap alatt két fontos levél (különböző feladóktól) nem érkezett be.

 • Kovács Judit
  Posted 2017. 08 28. 15:09 0Likes

  Kedves Endre!
  Új gépre telepítettem a Thunderbird-öt. Nincs semmi gondom csak a bejövő leveleimet nem látom. 2017.08.09-i mentésem van. Még egy info, felhasználó váltás miatt törölték a régi fiókomat. A címem megmaradt, de más a jelszó. Kéri az új jelszót, de nem adnám meg csak akkor, ha le tudnám menteni a bejövő üzeneteimet, ami nem töltődik be. Olyan 22-es csapdájának érzem… Segítséget szeretnék kérni.

  • Endre
   Posted 2017. 08 29. 12:50 0Likes

   Kedves Judit!

   Amennyiben nálunk van a levelezése, megnézzük, hogy mikori emailek vannak fent a tárhelyén, mert csak ezeket az emaileket fogja tudni letölteni a program. Írjon ügyfélszolgálatunkra!

   • Kovács Judit
    Posted 2017. 08 30. 08:43 0Likes

    Köszönöm.

 • András
  Posted 2017. 12 04. 20:27 0Likes

  Kedves Mindentudók!

  Totál nem értem a dolgot. Készítettem egy mentést, mielőtt új HDD-re költöztettem a gépem. Feltelepítettem a Thunderbird-et és a Backupot is, de bármit csinálok, ezt írja ki, amikor vissza szeretném tölteni a mentést:
  Access violation at address 004c2c9e in module MotzBackup.exe Read os address FFFFFFFF

  Mentettem már régebben vissza más gépeknél, és semmi gondom nem volt. Ja, és W10.

 • Bernula Ákos Milán
  Posted 2019. 01 04. 09:55 0Likes

  Tisztelt Kommentelők!

  Olyan problémám akadt, hogy az egyik céges laptop teljesen elromlott, a másik laptopon viszont hiába telepítettem újra a programot, sajnos a címjegyzék az összes kontakttal elszállt.
  Esetleg a levelezésből ki lehet pár kattintással gyűjteni az összes eddigi levelezési címet?
  Nem szeretném azt a több százat egyesével….

  A választ előre is köszönöm
  Bernula Ákos Milán

 • Laci
  Posted 2022. 06 08. 06:46 0Likes

  Kedves Endre
  Leveleimről szeret
  Amikor a Thunderbird leveleimről másolatot szeretnék készíteni, azt a kiválasztható funkciók ablakban csak profilra akarja elvégezni. A következő lépésekben már megjelenik az e-mail kiválasztási lehetőség, de nem végzi el a levelek kimásolását, visszatöltését. Mi lehet a hiba? köszönöm előre is.

Hozzászólás küldése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .