Automatikus válaszok (E-mail Auto responder)

Mire használható az Automatikus válaszok?

Az Automatikus válaszok arra használatos, ha bárki levelet küld e-mail címünkre, annak automatikusan válaszüzenetet lehessen küldeni. Ez a funkció akkor lehet hasznos, ha épp nem vagy elérhető, esetleg nyaralsz, vagy ha általános üzenetet szeretnél küldeni egy ügyfélszolgálati e-mail címről.

A cPanelre belépést követően keresd meg az E-mail->Automatikus válaszok menüpontot

cpanel automata válaszadó ikon

Az Autoresponder használatához válaszd ki a megfelelő domaint (vagy az összeset) amelyiket kezelni szeretnél. Ezután kattints az Automatikus válasz hozzáadása gombra.

automata válasz beállítása

 

Ekkor egy beállítás-ablak jelenik meg:

automata válasz beállításának részletei

Karakterkészlet: Az alapértelmezett az “utf-8” ami tartalmazza a legtöbb közép-európai karaktert, ennek használata ajánlott.

Időköz: ha az értéket 24-re állítod, akkor az egy e-mail-ről kapott üzenetekre 24 óránként csak egyszer fog küldeni automatikus választ a rendszer arra az e-mail címre. Ha 0-ra állítod, akkor minden alkalommal azonnal automatikus választ fog kapni, aki e-mailt küldött a címedre (utóbbi nem ajánlott, hiszen ilyenkor a spamekre is automata válasz fog menni, és ezzel felesleges e-mail forgalmat generál!).

HTML üzenet: Ezt akkor pipáld be, hogyha az üzenetben html kódokat alkalmazol, hogy speciális formázást jeleníts meg. Normális esetben erre nincs szükség, ha nincs bent a pipa sima szöveget jelenít meg a válasz, sortörésekkel, tehát ugyanúgy, ahogyan beírtad.

Kezdés: Az automatikus választ időpontra lehet programozni, vagy indíthatod azonnal is. Pl. hogyha a jövő heti nyaralásod időtartamára be akarod állítani az automata választ, nyaralásod kezdő időpontját add meg a Kezdés-nél, és a Leállítás-nál pedig a végét.

Leállítás: Szintén dátum szerint programozható, hogy mikor álljon le az auto-responder. Az alapbeállítás a Soha.

Az auto-respondert a Létrehozás/Módosítás gombbal lehet elindítani.

1 Hozzászólás

  • Szabó Loránd
    Posted 2015. 08 14. 12:31 0Likes

    Nagyon hasznos volna, ha az autorespondereteket “felokosítanátok”, hogy ne minden mailboxba érkező levélre válaszoljon, hanem csak a szabályban felvett címzettre.

    Így kiszűrhető, hogy CC/BCC/csoport-alias címzésű levelekre is visszalökje (ugyanazt) az információt ismerősnek vagy épp idegennek. Ezáltal az autoresponderekben pontosabb és jobb szabályozást lehet megvalósítani, megközelítve a Gmail/Yahoo/társai privát személyek számára felajánlott funkcióját.

Hozzászólás küldése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .