E-mail fiókok hozzáadása

Az e-mail beállításokat a cPanel adminisztrációs felületén tudod elvégezni. A cPanelre a Tárhely hozzáférési információk levelünkben található információk alapján tudsz belépni a ezen a linken. A felületre belépve az E-mail ->Email fiókok ikonra kattintva tudod elérni a beállítást.

Ezen a helyen tudod menedzselni az egyes domain(jeid)hez tartozó e-mail fiókokat. Az oldal tetején a legördülő listából válaszd ki azt a domaint, amihez szeretnéd beállítani az e-mailt. (Legördülő listából csak akkor tudsz választani a domainek közül, ha több domained, vagy aldomained van).

E-mail fiókok létrehozása

Új email fiók hozzáadásához kattints a Létrehozás gombra.

 

email fiók hozzáadása a cpanelen

  1. Válaszd ki a tartomány (domain) nevet, amelyhez az email címet létre szeretnéd hozni.
  2. A Felhasználónév mezőbe írd be az email címed elejét a @ jelig.
  3. Add meg a későbbiekben az email fiókhoz tartozó jelszót. Ennek kellően bonyolultnak kell lennie ahhoz, hogy elfogadja a rendszer. Használhatod a cPanel beépített jelszó generátorát is, ezt akkor javasoljuk, ha pl a böngészővel meg tudod jegyeztetni azt.
  4. A Storage Space menüpontban lehetőség van limitet beállítani az email fióknak, hogy meddig használhatja ki a tárhelyed területét, de rakhatod végtelenre is, ez azt jelenti, hogy a tárhelyed méretéig korlátlanul ki fogja használni azt.
  5. A cPanel tud küldeni a létrehozott email címre instrukciókat az email program beállításaihoz, de mi az általunk megírt beállításokat javasoljuk inkább, az biztosan működni fog, ehhez a leírást itt találod.
  6. Végül kattints a Létrehozás gombra.

Fontos!

Ne használj ékezetes karakter a jelszóban! Minden más speciális karakter, kis- és nagybetű, vagy szám lehet a jelszóban.

A kész email fiókok használata

1. Webmail (a szerveren található emailek kezelése böngészőből)

  • A domainneved.hu:2096 (a domainneved.hu helyére helyettesítsd be a domainedet) linken tudsz belépni az email fiókodba. Bővebben erről itt olvashatsz.
  • Rögtön a létrehozott email fiókba be tudsz lépni webmailen:

Webmail elérése

2. Email program beállítása

3. Email fiók jelszó cseréjéhez itt találod a leírásunkat.

Az email fiók törlése

Kattints a fiók melletti ikonra, hogy lásd a részleteket, majd kattints a Fiók törlésére:

FIGYELEM!

Az email fiók törlésével fizikailag eltávolítod a fájlokat, azaz az összes email is törlődni fog ebből az email fiókból!

fiók törlése