E-mailek nyomon követése a CPanelen

A Cpanelen lehetőséged van nyomon követni a tárhelyedre beérkező e-maileket. Itt tudod ellenőrizni, hogyha pl. nem érkezik meg egy e-mail akkor elért-e a szerverünkig, és mi történt vele. Amennyiben sok visszapattanó e-mail érkezik az e-mail címedre „Mail delivery failed” tárggyal, vagy az összes általad küldött e-mail visszapattan, akkor annak szintén itt tudsz utána járni.

A Cpanelre belépés után keresd meg az E-mail->Kézbesítés nyomon követése menüpontot

cpanel kézbesítés nyomon követése

Itt meg tudod jeleníteni az összes, vagy csak a visszautasított (sikertelen) tárhelyedre küldött e-mailek listáját. Itt az e-mailek tartalma nem látható, csak olyan információk, amelyeket az e-mailek nyomon követéséhez tudsz felhasználni.

Szűrni lehet az e-mail címre, amelyre érkező e-mailek logját szeretnéd megnézni. Ha üresen hagyod, akkor az összes e-mail listázásra kerül:

 • Az Összes megjelenítése gomb megnyomásakor látni fogod a teljesült bejövő e-mailek listáját,
 • Show Blocked&Failed -re kattintva csak a valamiért nem teljesült kézbesítéseket listázza a program.

kezbesites-nyomon-kovetese-megjelenites

Sikertelen e-mailek nyomon követése

Kattints a Show Blocked&Failed -re, hogy megkapd a visszautasított e-mailek listáját.

Ide olyan e-mail küldési próbálkozások kerülnek, amelyeket valamiért visszautasított a szerverünk, vagy más technikai akadálya volt a kézbesítésnek.

Tippek és trükkök a megjelenítéshez

Ha a listát ki szeretnéd bővíteni további információkkal, akkor kattints a jobb felső sarokban a táblázat beállításai ikonra, ás jelöld ki az összeset. Ha később zavar a túl sok információ, vissza tudod állítani az alapnézetre.

kezbesites-nyomkovetese-tablazat

A lista jobb oldalán mindegyik sorban találsz egy információs ikont, amelyre kattintva előjön az összes információ az adott kézbesítéssel kapcsolatban.

e-mail-nyomkovetes-informacio

A leggyakoribb okok, amiért visszautasítja a szerverünk a kézbesítést

 • failed_No such person at this address: Nincs ilyen e-mail cím a Cpanelen létrehozva. Ez a leggyakoribb; a szerverünk visszautasít minden e-mailt, amelyet nem létező e-mail címre küldtek. Ezen e-mailek legnagyobb százaléka spam, amelyeket különféle IP címekről, és véletlenszerűen generált, szintén nem létező e-mail címekről küldenek. De ide kerül az az e-mail is, amelyet az az ismerősöd küldött, aki véletlenül elgépelte az e-mail címedet.
 • failed_Sender verify failed: A szerverünk nem tudta az e-mail kommunikáció során visszaellenőrizni a feladót, emiatt visszautasította a levél kézbesítését.
 • failed_JunkMail rejected: Valamilyen spam listán van a küldő fél IP címe, vagy e-mail címe.
 • filteredFiltered: A levelet kiszűrte valamely általad beállított e-mail szűrő,vagy a Cpanelen beállított Spamszűrő szűrte ki a levelet.
 • delayDeferred, Mailbox is full:  Nem lehetett e-mail küldeni neked, mert megtelt az e-mail fiókod, vagy a tárhelyed.

A lista bal oldalán található ikonok beszédesek az okot tekintve, ha fölé visszük az egeret, további információt kapunk, pl:

 • failed_  Ezt az üzenetet egy RBL, egy szűrő vagy más konfiguráció az SMTP idején elutasította.
 • filtered  Ezt az üzenetet e-mail szűrő, vagy spam-észlelő szoftver eltávolította.
 • success  A levél rendben megérkezett az e-mail címedre.

Visszapattanó e-mailek, általad küldött e-mailekre

Olyan e-mailek is bekerülnek a Kézbesítés nyomon követése listába, amelyek általunk küldött e-mailekre jöttek visszapattanóként. Ha pl. küldesz egy e-mailt egy nem létező e-mail címre, akkor arról a fogadó fél szervere küld egy visszapattanó e-mailt „Mail delivery failed” fejléccel, ebben az e-mailben a legtöbbször a visszautasítás oka is megtalálható.

Az olyan általad küldött e-mailek esetén, amelyek visszapattantak hozzád kézbesítés hiányában, a listában ez az ikon fog látszódni:

 • delivery-failed_  Ez az üzenet nem kézbesíthető.

Az általad elküldött e-mailek általában ugyanolyan elbírálásban részesülnek, mint a mi szerverünkre küldöttek: a fogadó e-mail szerver ellenőrzi a feladó domain DNS beállításait, azt, hogy a címzett létezik-e, spamlistán van-e a feladó, ellenőrizheti az e-mail tartalmi elemeit, és az ottani spam szűrő emiatt is kiszűrheti az e-mailedet. A visszautasítás okát megtalálod a visszapattanó üzenetben, és a Kézbesítés nyomon követése listában is láthatod az okokat.

A leggyakoribb okok és hibaüzenetek a nem kézbesíthető e-mailekre

 • The account or domain may not exist, they may be blacklisted, or missing the proper dns entries. Az e-mail cím nem létezik, vagy nem működik a domain, vagy feketelistán van, esetleg hiányoznak a szükséges DNS rekordjai a fogadó félnek.
 • Retry time not reached for any host after a long failure period. A szerverünknek hosszabb próbálkozás után nem sikerült elérnie a fogadó fél szerverét. Általában IP kitiltás áll a háttérben, a fogadó fél szervere kitilthatta a szerverünk IP címét.
 • SMTP error from remote mail server after RCPT TO:<„e-mail address”>: 550 unrouteable address. Több oka lehet: fogadó fél helytelen DNS beállítása, elírt, nem létező e-mail cím.
 • 550 No such person at this address/mailbox unavailable: Nem létező fogadó e-mail cím.

Összes küldött üzenetem visszapattan, mit tudok tenni?

Ha az alábbi hibaüzeneteket látod a listában, akkor elérted a szerverünkről kiküldhető kimenő levélküldési limitet:

 • Domain [domain name] has exceeded the max emails per hour allowed.

Több e-mailt próbáltál küldeni a szerverünkről, mint a szerződésben meghatározott mennyiség. Ha több e-mailt próbálsz kiküldeni, akkor egy bizonyos százalékát a következő órában elküldi a szerver, de a többit újra kell küldened. Ez a limit minden egész órában nullázódik.

 • Domain [domain name] has exceeded the max defers and failures per hour allowed. Message discarded.

A nem létező, vagy helytelen címzéssel ellátott, vagy sikertelen kézbesítés miatt visszapattant e-mailek száma elérte a szerződésben meghatározott mennyiséget. Ez a limit szintén minden egész órában nullázódik.

Fontos tudnivalók, hogyha a fenti két hibaüzenetet látod a listában:

 • A hírlevél küldés nem engedélyezett szerződésünk szerint a tárhely szolgáltatások esetén. Az okokról itt olvashatsz.
 • Ha úgy gondolod, hogy az e-maileket nem te küldted, amelyek visszapattantak, akkor lehetséges, hogy a géped vírusos, és megszerezték az e-mail címed jelszavát. Ez akkor majdnem biztos, hogyha sok visszapattanó e-mail jön a fiókodba, amelyek számodra ismeretlen címzettekkel vannak ellátva. Ilyenkor amint lehet lépj be a cpanelre, és változtass jelszót, majd futtass a gépeden vírusellenőrzést, és csak ezután add meg újra az e-mail programodban az új jelszót!
 • Ha az e-maileket te küldted, de nem hírlevelek, akkor lehet, hogy a címzést rontottad el, pl. valamilyen olyan karakter került a címzésbe, amely helytelen.

Jó tudni!

Ha kiderült az ok, hogy miért nem sikerült a levélküldés, és elhárítottad, akkor a következő egész órában fogsz tudni újra levelet küldeni.

2 Hozzászólás

 • Puskás Erzsébet
  Posted 2019. 06 24. 14:15 0Likes

  a thunderbird telepítése után nem érkeznek beérkező emailok, sőt ami email volt az is eltünt. küldeni tudok, viszont a thunderbirdbe nem jelennek meg a bejövő levelek letöltéskor. pop3 van beállítva. kaphatnék segítséget.

  • Bóna Endre
   Posted 2019. 06 24. 16:03 0Likes

   Kedves Erzsébet!
   A legjobb ha ír az ügyfélszolgálatunkra, megadja az emailben a konkrét domain nevét és a pontos hibaleírást, és a hibaüzenetet, és segítünk!

Hozzászólás küldése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .