Globális e-mail szűrők

A Globális e-mail szűrők funkció manuális szűrők beállítási lehetősége az összes e-mail fiókodhoz a tárhelyeden. Többszörös szabályt is hozzáadhatsz, ami megfelelhet tárgysoroknak, címeknek, vagy az üzenet más részeinek. Ezután többszörös feladatsort határozhatsz meg, amit végre kell hajtani az üzeneten, úgy mint az üzenet kézbesítése különböző címekre, majd annak elvetése. Így pl. meg lehet határozni, hogy egy adott e-mail címről érkező levelek rögtön törlődjenek.

Jó tudni!

Mielőtt itt létrehozol külön szabályokat, ellenőrizd, hogy bekapcsoltad-e a Spamassassin-ben az automatikus spam-törlést!

Üzenetszűrők beállítása

Üzenetek törlése bizonyos feladótól

Az alábbi példán a valaki@domainnev.hu -ról érkező emaileket nem kézbesíti a szerver egyetlen fiókodba sem, azt válasz nélkül törli.

Üzenetek elvetése bizonyos tárgyra

Ha pl. az alábbi képen látható szóval sok emailt kapsz, akkor ezzel a beállítással többé nem fogod megkapni:

Üzenetek elvetése az e-mailben bárhol szereplő szó esetén

Amennyiben bárhol az e-mailben szereplő szóra szeretnéd eldobni a levelet, akkor az alábbi a beállítás:

Spamnek nyilvánított emailek törlése

Szűrő létrehozásához add meg a szűrő nevét, illetve az ahhoz tartozó szabály(okat), válaszd ki, hogy mi történjen a kiszűrt levéllel, majd kattints az Létrehozás gombra.

A Spamassassin szűrője mellett, ha szükséges létrehozhatsz egy másik szabályt is:

 

Jó tudni!

A beállított szűrés nem levél fiókonként értendő, hanem minden levél fiókodra vonatkozik. Fiókonkénti szűrés a Felhasználó szintű szűrés menüpontban, vagy az asztali levelező kliensben (Thunderbird, Outlook, stb.) hozható létre.

 

Hozzászólás küldése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .