Miért jó a tárhelypark SMTP szerverét használni levélküldésre?

Ha gyakran változtatod Internet kapcsolatodat, mert például notebook-ról dolgozol, akkor biztosan feltűnt már, hogy az internet szolgáltatók általában csak saját hálózatukról engedik kimenő (SMTP) levelező szervereik használatát. Így például ha az irodában Kék internet van, otthon pedig Magenta, akkor a levelező programban folyamatosan állítgatnod kell a kimenő levelek kiszolgálóját. Ezt elkerülendő, érdemes a Tárhelypark SMTP szerverét használnod, ami bármilyen hálózatból elfogadja a leveleidet.

Nem elhanyagolható, hogy egyes Internet szolgáltatók levélküldő szervere időnként feketelistára kerül a sok kiküldött spam miatt, így rajtuk keresztül időlegesen nem működik a levélküldés. Ebben az esetben is érdemes a mi szerverünket használnod, mert folyamatosan dolgozunk rajta, hogy szervereinken keresztül ne történjen spam küldés, így ritkán kerülünk ilyen listákra.

Mivel a legtöbb hazai internetszolgáltató tiltja a 25-ös port használatát (ezen a porton keresztül lehet titkosítatlan kapcsolaton keresztül leveleket küldeni), ezért javasoljuk, hogy használd a Tárhelypark titkosított SMTP levélküldés szolgáltatását a 465-ös porton. A kliens program beállítását ehhez itt tudod megnézi.

A helyes SMTP beállítás a szerverünkre a következő:

  • Felhasználó név: teljes email cím
  • Jelszó: amellyel pl. a webmailre is be tudsz lépni az adott email címhez
  • Kiszolgáló név (szerver név): mail[valahány].tarhelypark.hu*
  • Port: 465
  • Titkosítás: SSL
  • Kimenő levelek hitelesítése: igen (jelszó hitelesítés)

Jó tudni!

A beállítás megkezdése előtt meg kell tudnod, hogy a tárhelyed melyik szerverünkön van, mert ebből lehet tudni, hogy mi lesz a kiszolgáló neve, amelyet meg kell adnod. Ezt a tárhely hozzáférési információk című levelünkben a “szerver neve” résznél találod, pl cpanel[valahány].tarhelypark.hu