Miért jó a tárhelypark SMTP szerverét használni levélküldésre?

Ha gyakran változtatod Internet kapcsolatodat, mert például notebook-ról dolgozol, akkor biztosan feltűnt már, hogy az internet szolgáltatók általában csak saját hálózatukról engedik kimenő (SMTP) levelező szervereik használatát. Így például ha az irodában Kék internet van, otthon pedig Magenta, akkor a levelező programban folyamatosan állítgatnod kell a kimenő levelek kiszolgálóját. Ezt elkerülendő, érdemes a Tárhelypark SMTP szerverét használnod, ami bármilyen hálózatból elfogadja a leveleidet.

Nem elhanyagolható, hogy egyes Internet szolgáltatók levélküldő szervere időnként feketelistára kerül a sok kiküldött spam miatt, így rajtuk keresztül időlegesen nem működik a levélküldés. Ebben az esetben is érdemes a mi szerverünket használnod, mert folyamatosan dolgozunk rajta, hogy szervereinken keresztül ne történjen spam küldés, így ritkán kerülünk ilyen listákra.

Mivel a legtöbb hazai internetszolgáltató tiltja a 25-ös port használatát (ezen a porton keresztül lehet titkosítatlan kapcsolaton keresztül leveleket küldeni), ezért javasoljuk, hogy használd a Tárhelypark titkosított SMTP levélküldés szolgáltatását a 465-ös porton. A kliens program beállítását ehhez itt tudod megnézi.

A helyes SMTP beállítás a szerverünkre a következő:

 • Felhasználó név: teljes email cím
 • Jelszó: amellyel pl. a webmailre is be tudsz lépni az adott email címhez
 • Kiszolgáló név (szerver név): mail[valahány].tarhelypark.hu*
 • Port: 465
 • Titkosítás: SSL
 • Kimenő levelek hitelesítése: igen (jelszó hitelesítés)

Jó tudni!

*A titkosított csatornán való e-mail beállításához tudnod kell, hogy melyik kiszolgálón van a tárhelyed. Ezt az információt a “Tárhely hozzáférési információk” című levelünk tartalmazza. Ha cpanel van az URL-ben, akkor mail.tarhelypark.hu címet kell írnod a kiszolgáló nevéhez, ha cpanel2, akkor mail2.tarhelypark.hu-t, ha cpanel3, akkor pedig mail3.tarhelypark.hu-t.

2 Hozzászólás

 • Meiszner Imre
  Posted 2016. 08 22. 16:37 0Likes

  Az interneten milyen alapon kell levélküldő kiszolgálónak jelszavat adni, és az miért él vissza azzal, hogy a megadott jelszót NEM fogadja el??!!

 • Endre
  Posted 2016. 08 22. 21:25 0Likes

  Kedves Imre!

  A jelszavak megadása elsősorban azért fontos, hogy ne lehessen bárkinek leveleket küldeni az Ön email címéről. A kiszolgáló nem visszaél vele, hanem kifejezetten így van programozva: ha elfogadna akármilyen jelszót, akkor nem lenne értelme azt kérni. További védelemmel is rendelkeznek a szerverek, egy bizonyos mennyiségű rossz jelszó megadása után egy időre kitiltja az adott internet kapcsolat IP címét. Többek között ez gátolja meg, hogy illetéktelen programok jelszó próbálgatásos módszerrel feltörhessék a jelszavakat, és illegális célra használják az e-mail rendszert.
  Ezek az intézkedések tehát arra szolgálnak, hogy védjék az Ön email fiókját is, és biztonságosabbá tegye a rendszereinket.
  Ha elfelejtette volna a jelszavát, akkor így tud újat adni: https://help.tarhelypark.hu/email/e-mail-fiok-jelszo-csereje/

Hozzászólás küldése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .