Google Suite – Mail MX rekord beállítása

Mi az az MX bejegyzés?

Az MX bejegyzések meghatározzák, hogy mely szerver szolgálja ki a levelezésedet. Ha a leveled kézbesítésre kerül a kiszolgálóra, amelyikhez a domained tartozik, nem lesz szükséged arra, hogy ezt módosítsd. Azonban ha a leveleidet egy külső levelező kiszolgálóra szeretnéd megkapni (pl. G Suite – Google Mail, de a saját domain nevedet szeretnéd használni (tehát pl. gmail végződés helyett a saját domained), akkor az MX bejegyzéseket a Google levelező szerverére kell irányítanod. Egyéb MX rekord beállításhoz kattints ide!

Jó tudni!

Ha más mail szervereket állítasz be itt, akkor csak azzal a mail fiókkal fogod tudni használni a levelezésedet, az összes fiókodra vonatkozóan az adott domainhez.

Google G Suite mail szolgáltatásának használata saját domainnel

Ha a G Suite Mail szolgáltatását szeretnéd a domained e-mail szolgáltatásaként alkalmazni, akkor rendelkezned kell G Suite fiókkal.

Mx rekord felvétele

1. Lépj be a cpaneledre, majd keresd meg a Domainek->Zone Editor menüpontot

2. Keresd meg a listában a domain nevet, amelynek az MX rekordját szerkeszted, és kattints a Kezelés -re.

3. A jelenlegi rekordot töröld a listából (de szerkesztheted is!), majd add hozzá sorban a Google mail szervereit. További információkat itt találsz.

Jó tudni!

Az érvényes mx bejegyzés a kiszolgáló gépneve, mint például mail.mydomain.com. IP címek, mint például 65.455.23.10 nem megfelelőek.

Ahhoz, hogy a domaineden használhass más levelező szolgáltatást, meg kell adni az mx rekordokat. A Google-nek több mail exchange szervere van, a szolgáltatás folyamatossága érdekében, ezért kell többet felvenni a listára, és megadni nekik a prioritásokat. A Google Apps Mail szolgáltatásának beállításához a következő MX rekordokat kell felvenned a cPanelen:

Priority (Prioritás) Destination (Levelezőszerver)
1 ASPMX.L.GOOGLE.COM
5 ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM
5 ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM
10 ASPMX2.GOOGLEMAIL.COM
10 ASPMX3.GOOGLEMAIL.COM
10 ASPMX4.GOOGLEMAIL.COM
10 ASPMX5.GOOGLEMAIL.COM

Ezután állítsd az E-mail útválasztás -t Távoli levelezőkiszolgáló-ra!

Lépj vissza a cPanel kezdőképernyőjére, majd az E-mail útválasztás-ra kattints

Válaszd ki a domaint, majd a Távoli levelezőkiszolgálót, kattints a módosításra!

opcionális

Amennyiben elkészültél az MX rekordok felvételével a www.mxtoolbox.com oldalon tudod ellenőrizni, hogy a domained milyen mail szervereket használ.

 

Ezután folyasd a G Suite beállítások 5. pontjával!

Levelek helyben kézbesítése – eredeti állapot visszaállítása

Ha vissza akarod állítani az eredeti állapotot, és nem akarod tovább használni a Google Apps Mail szolgáltatását a domaineddel, akkor állítsd az E-mail útválasztás Helyi levelezőkiszolgáló-ra, töröld az MX rekordok közül az összes Google szervert, majd adj a domainednek 0-s prioritást, és vedd fel azt az MX rekordok közé. Példánkon látható domain helyére helyettesítsd be a saját domainedet!

Jó tudni!

Bármilyen domaint vagy aldomaint megadhatsz mx rekordnak, amely arra az IP címre mutat, amely a nálunk lévő tárhelyed IP címe. Ezt az IP címet biztosan megtalálod a “Tárhely hozzáférési információk” emailünkben.

Jó tudni!

Ne feledd, hogy a névszerverek frissüléséig akár 48 óra is eltelhet, de általában pár óra alatt frissülnek. Addig viszont nem fogsz tudni sem küldeni, sem fogadni levelet.

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..