Google Suite – Mail MX rekord beállítása

Mi az az MX bejegyzés?

Az MX bejegyzések meghatározzák, hogy mely szerver szolgálja ki a levelezésedet. Ha a leveled kézbesítésre kerül a kiszolgálóra, amelyikhez a domained tartozik, nem lesz szükséged arra, hogy ezt módosítsd. Azonban ha a leveleidet egy külső levelező kiszolgálóra szeretnéd megkapni (pl. G Suite – Google Mail, de a saját domain nevedet szeretnéd használni (tehát pl. gmail végződés helyett a saját domained), akkor az MX bejegyzéseket a Google levelező szerverére kell irányítanod. Egyéb MX rekord beállításhoz kattints ide!

Jó tudni!

Ha más mail szervereket állítasz be itt, akkor csak azzal a mail fiókkal fogod tudni használni a levelezésedet, az összes fiókodra vonatkozóan az adott domainhez.

Google G Suite mail szolgáltatásának használata saját domainnel

Ha a G Suite Mail szolgáltatását szeretnéd a domained e-mail szolgáltatásaként alkalmazni, akkor rendelkezned kell G Suite fiókkal.

Mx rekord felvétele

1. Lépj be a cpaneledre, majd keresd meg a Domainek->Zone Editor menüpontot

2. Keresd meg a listában a domain nevet, amelynek az MX rekordját szerkeszted, és kattints a Kezelés -re.

3. A jelenlegi rekordot töröld a listából (de szerkesztheted is!), majd add hozzá sorban a Google mail szervereit. További információkat itt találsz.

Jó tudni!

Az érvényes mx bejegyzés a kiszolgáló gépneve, mint például mail.mydomain.com. IP címek, mint például 65.455.23.10 nem megfelelőek.

Ahhoz, hogy a domaineden használhass más levelező szolgáltatást, meg kell adni az mx rekordokat. A Google-nek több mail exchange szervere van, a szolgáltatás folyamatossága érdekében, ezért kell többet felvenni a listára, és megadni nekik a prioritásokat. A Google Apps Mail szolgáltatásának beállításához a következő MX rekordokat kell felvenned a cPanelen:

Priority (Prioritás) Destination (Levelezőszerver)
1 ASPMX.L.GOOGLE.COM
5 ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM
5 ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM
10 ASPMX2.GOOGLEMAIL.COM
10 ASPMX3.GOOGLEMAIL.COM
10 ASPMX4.GOOGLEMAIL.COM
10 ASPMX5.GOOGLEMAIL.COM

Ezután állítsd az E-mail útválasztás -t Távoli levelezőkiszolgáló-ra!

Lépj vissza a cPanel kezdőképernyőjére, majd az E-mail útválasztás-ra kattints

Válaszd ki a domaint, majd a Távoli levelezőkiszolgálót, kattints a módosításra!

opcionális

Amennyiben elkészültél az MX rekordok felvételével a www.mxtoolbox.com oldalon tudod ellenőrizni, hogy a domained milyen mail szervereket használ.

 

Ezután folyasd a G Suite beállítások 5. pontjával!

Levelek helyben kézbesítése – eredeti állapot visszaállítása

Ha vissza akarod állítani az eredeti állapotot, és nem akarod tovább használni a Google Apps Mail szolgáltatását a domaineddel, akkor állítsd az E-mail útválasztás Helyi levelezőkiszolgáló-ra, töröld az MX rekordok közül az összes Google szervert, majd adj a domainednek 0-s prioritást, és vedd fel azt az MX rekordok közé. Példánkon látható domain helyére helyettesítsd be a saját domainedet!

Jó tudni!

Bármilyen domaint vagy aldomaint megadhatsz mx rekordnak, amely arra az IP címre mutat, amely a nálunk lévő tárhelyed IP címe. Ezt az IP címet biztosan megtalálod a „Tárhely hozzáférési információk” emailünkben.

Jó tudni!

Ne feledd, hogy a névszerverek frissüléséig akár 48 óra is eltelhet, de általában pár óra alatt frissülnek. Addig viszont nem fogsz tudni sem küldeni, sem fogadni levelet.

Hozzászólás küldése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .