E-mail program beállítása titkosított csatornán

Az e-mail programot a gépeden titkosított (SSL) csatornán ajánlott használni. Leírásunk segítségével a legismertebb levelező programokat tudod beállítani. A beállítások sorrendje e-mail programonként eltérő lehet, de szinte az összes programban a következőket kell megadni:

 • Kiszolgáló név: attól függ, hogy a tárhelyed melyik szerverünkön van. Ezt a tárhely hozzáférési információk levelünkből tudod kideríteni. Például egy cpanel13-es szerveren lévő tárhely esetében: mail13.tarhelypark.hu
 • felhasználó név: a teljes email cím
 • jelszó: amelyet a cpanelen az email cím létrehozásakor megadtál

Bejövő levelezés POP3 kapcsolat esetén:

 • port: 995
 • titkosítás: SSL (normál jelszó)

Bejövő levelezés IMAP kapcsolat esetén:

 • port: 993
 • titkosítás: SSL (normál jelszó)

Kimenő levelezés SMTP:

 • port 465
 • titkosítás: SSL (normál jelszó)
 • Kimenő levelek SMTP hitelesítést igényelnek: igen (bejövővel azonos beállítások használata)
 • SPA megkövetelése: nem

Olvasd tovább a cikkünket, hogyha az email programok beállításait lépésről-lépésre szeretnéd elvégezni!

Jó tudni!

A titkosított csatornán való e-mail beállításához tudnod kell, hogy melyik kiszolgálón van a tárhelyed. Ezt az információt a “Tárhely hozzáférési információk” című levelünk tartalmazza, illetve a cPanel belépésnél az URL-ből is kiderül: ha cpanel van az URL-ben, akkor mail.tarhelypark.hu címet kell írnod a kiszolgáló nevéhez, ha cpanel2, akkor mail2.tarhelypark.hu-t, ha cpanel3, akkor pedig mail3.tarhelypark.hu-t.

Mozilla Thunderbird beállítása

Jó tudni!

A legtöbb esetben, ha nálunk van a domained, akkor a levelező programok automatikusan felismerik a helyes beállításokat. Ha azonban mégsem, akkor válaszd a kézi beállítás opciót, és így biztosan sikerülni fog a beállítás.

Válaszd a kézi beállítás opciót

Itt ne felejtsd el beállítani a következőket: beleértve a felhasználói nevet, ami helyesen az e-mail cím, tehát át kell írni a Felhasználónév mezőben a nevet az e-mail címre. Az alábbi képen látható a jó konfiguráció, de a bejövő postafióknál választhatod a POP3-at is, annak SSL portja a 995.

A beállítás után a Fiók létrehozása gombra kattints!

 Microsoft Outlook beállítása

Jó tudni!

A titkosított csatornán való e-mail beállításához tudnod kell, hogy melyik kiszolgálón van a tárhelyed. Ezt az információt a “Tárhely hozzáférési információk” című levelünk tartalmazza, illetve a cPanel belépésnél az URL-ből is kiderül: ha cpanel van az URL-ben, akkor mail.tarhelypark.hu címet kell írnod a kiszolgáló nevéhez, ha cpanel2, akkor mail2.tarhelypark.hu-t, ha cpanel13, akkor pedig mail13.tarhelypark.hu-t.

A további beállítások gombra kattintva az Internet alapú levelezés beállításai ablakon ellenőrizd, hogy a beállítások egyeznek-e a képen láthatóakkal:

A Kimenő levelek kiszolgálója fülön pedig be kell pipálni, hogy a „kimenő levelek kiszolgálója (SMTP) hitelesítést igényel”, ahogy a képen látható:

Ha ezzel kész vagy, akkor az ok, majd a tovább és a befejezés gombokkal tudod létrehozni a fiókot.

Windows Live Mail beállítása

A Tovább gombra kattintás után add meg a kiszolgáló beállításait, ahogy itt látod:

Jó tudni!

A titkosított csatornán való e-mail beállításához tudnod kell, hogy melyik kiszolgálón van a tárhelyed. Ezt az információt a “Tárhely hozzáférési információk” című levelünk tartalmazza, illetve a cPanel belépésnél az URL-ből is kiderül: ha cpanel van az URL-ben, akkor mail.tarhelypark.hu címet kell írnod a kiszolgáló nevéhez, ha cpanel2, akkor mail2.tarhelypark.hu-t, ha cpanel3, akkor pedig mail3.tarhelypark.hu-t.

11 Hozzászólás

 • Trackback: Miért jó a tárhelypark szerverét használni levélküldésre is? | Tárhelypark segítség
 • Trackback: IMAP levelezés használata, beállítása | Tárhelypark segítség
 • Horváth kálmán
  Posted 2012. 11 20. 08:26 0Likes

  Mit jelent a tikosított csatornán való küldés a gyakorlatban? Nem látja a címzett ki a küldő? Vagy valami hasonló?

 • Endre
  Posted 2012. 11 20. 09:52 0Likes

  Kedves Kálmán!

  A levél ugyanúgy jelenik meg a címzettnél, mint a nem titkosított kapcsolat esetén. A titkosított SSL csatornán való levél küldés/fogadás azt jelenti, hogy pl. nyilvános wifi használat esetén nem lehet dekódolni a küldött és fogadott csomagokat (pl a csatorna „lehallgatása” esetén), mert a küldő és fogadó fél között közvetlen titkosított kapcsolat áll fenn. Így az e-mail jelszavunk relatíve védve van.

 • Vargáné Nagy Szilvia
  Posted 2016. 03 06. 11:41 0Likes

  Szia Endre!

  A leírások alapján tökéletesen sikerült beállítani mindent, köszönöm az infókat!

 • Horváth Tamás
  Posted 2016. 07 25. 11:06 0Likes

  Hello,

  Segítséget szeretnék kérni. Most használom először az új domain hez tartozó emailem.
  Küldés esetén pillanatok alatt továbbítja az üzenetet, de fogadni nem vagy csak nagyon lassan tudok (több mint fél órája küldött üzenet nem érkezett meg)
  Microsoft Outlook 2010 programot használom.

  Köszönöm!

 • Endre
  Posted 2016. 08 01. 09:36 0Likes

  Kedves Tamás!

  Kérlek írj emailt az info@tarhelypark.hu -ra és küldjük a pontos adatokat amelyet meg kell adni az email programban!

 • Koza Péter
  Posted 2017. 03 31. 06:54 0Likes

  Szia!

  Nekem midnen fiókban POP3 van beállítva, mégsem törli a szerverről a leveleket. Egyre gyakrabban megtelik. Hol tudok egy automatikus törlést beállítani vagy hasonlót?

 • Molnár Dávid
  Posted 2019. 01 17. 18:36 0Likes

  Üdvözlöm!

  Segítséget szeretnék kérni. Hiába állítok be mindent a gmail-en (már mindenhogy próbálkoztam), küldeni tudok az email címemről,de nem kapom meg a gmail-re. Van rá megoldás?

  Köszönettel
  Dávid

 • Dániel
  Posted 2021. 07 20. 15:49 0Likes

  Már nem aktuális ez a leírás 🙁 A helyes SMTP beállítás: mail.domainnev.hu

Hozzászólás küldése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .