SpamAssassin spamszűrés

 

A SpamAssassin spamszűrést végez a bejövő e-maileken. A program a spam üzenetek azonosítását végzi az e-mail fejlécei és szövegtörzse alapján. A beállításokhoz kattints a cPanelen az Email->Spam Filters ikonra!

 

cpanel spamszűrés beállítás ikon

A szerveren a spamszűrést a SpamAssassin program végzi, amely alapbeállításként be van kapcsolva. Normál esetben nem kell változtatnod a meglévő beállításokon. Ha mégis szükséges, a beállításokat az alábbiak szerint tudod elvégezni.

Spamszűrés ki- és bekapcsolása

Ebben a menüpontban tudod ki- és bekapcsolni a spamszűrést: Process New Emails and Mark them as Spam. Alapértelmezésként be van kapcsolva, a legjobb, ha ezt a beállítást nem változtatod meg. A Spam Threshold Score -ra kattintva tudod megadni a rendszernek, hogy milyen spam pontszám feletti emaileket nyilvánítson spamnek.

spamszűrés be és kikapcsolása

Spamek automatikus törlése

A spamgyanús levelek automatikus törlésének aktiválásához kattints a Automatically Delete New Spam melletti csúszkára. Ha bekapcsolod, akkor a rendszer az 5-ös spam pontszám feletti emaileket automatikusan törölni fogja.

spam auto törlésének ki és bekapcsolása

Jó tudni!

Ha sok spamet kapsz, kapcsold be a spam automata törlést és állítsd 5-ről 4-re a pontszámot. 4-nél ne állítsd sokkal kisebbre a számot, mert kiszűrheted vele a normál e-maileket is!

A SpamAssassin egyéb beállításai

Blacklist from (letiltott feladók): olyan címeket adj meg itt, ahonnan semmiképpen sem akarsz levelet kapni.

Whitelist from (megbízható feladók): olyan címeket adj meg itt, ahonnan mindenképpen akarsz levelet kapni.

Szintén meg lehet adni egy 1-10-es skálán, hogy mekkora legyen a spamszűrés.
A friend@somewhere.com, *@isp.com, vagy *.domain.net formátumok mind működni fognak a szűrés beállításánál. A * és ? karakterek megengedettek.

E-mail fiókjaid manuális szűrők hozzáadásához itt találsz segítséget.