Spamszűrési beállítások Outlookban

Microsoft Outlook programodhoz többféle szűrőt tudsz beállítani. Ez a funkció könnyen használható spamek kiszűrésére is.

Egy üzenetre jobb gombbal kattintva válaszd a Szabály létrehozása… menüpontot:

Ezután meg lehet adni az egyszerűbb beállításokat, hogy mely esetekben mit tegyen az Outlook. A feladó mezőt a program kitölti azzal a feladóval, amely levélre jobb gombbal kattintottál.

Ha például az ilyen tárgyú üzeneteket szeretnéd áthelyezni egy másik mappába, akkor csak be kell pipálni a Tárgy mező tartalmazza a következőt jelölőnégyzetet, majd az Elem áthelyezése a következő mappába résznél megadni a megfelelő mappát.

Speciális beállítások

A spamnek jelölt e-mailek szűrése

Az e-mailek fejlécében fontos információk találhatók a levél természetét illetően. Ilyen például az X-Spam_status: Yes, amely azt jelzi, hogy a program spamnek értékelte a levelet. Az ilyen levelekre szűrőt lehet beállítani az Outlookban, ha követed ezeket a lépéseket:

1. Pipáld be a jelölőnégyzetet az üzenetfejlécében adott szó szerepel mellett, majd kattints a szabályleírás szerkesztése résznél az adott szó linkre:

2. Ezután meg tudod adni az e-mail fejlécében található X-Spam_status: Yes szövegrészt, hogy erre szűrjön az Outlook, majd kattints a Hozzáadás-ra, majd az OK-ra:

3. Ha ez megvan, láthatod a 2. lépés részen, hogy mik az eddigi beállítások:

4. A következő lépésben meg lehet adni, hogy mit tegyen a program az üzenettel (ez a lépés nem kötelező a szabály létrehozásához):

5. Végül hozzáadhatsz egy kivételt, pl. egy személyt a címlistád, akitől minden levelet meg szeretnél kapni, még akár a spamnek jelölt leveleket is (ez a lépés nem kötelező a szabály létrehozásához):

Ha ezzel végeztél, a Befejezésre kattintva tudod létrehozni a szűrést. Ezután minden spamnek jelölt levelet a kijelölt mappádba fog kézbesíteni az Outlook.

Szűrés több szóra a tárgymezőben

Például, ha azt szeretnéd, hogy az üzenet tárgyában több szóra szűrjön az Outlook, akkor ezt egyszerűen meg tudod adni, ha bejelölöd a Tárgy mezőben….szerepel melletti jelölő négyzetet. Majd alul a Szabályleírás szerkesztésénél a tárgy szövegére kattints

majd add meg azokat a szavakat, amiket szeretnél hozzáadni a tárgyhoz, majd kattints az OK-ra.

A Tovább gomb megnyomása után meg tudod adni, hogy mi történjen az olyan levelekkel, amiknek a tárgyában a megadott szavak szerepelnek. Pl. legyen áthelyezve a Junk E-mail mappába.

Ezután meg lehet adni a kivételeket.

A Tovább gombra kattintva éred el az utolsó ablakot a beállításhoz, ahol bekapcsolhatod a szűrőt.