Első lépések

Ezzel a cikkel szeretnénk segítséget nyújtani azoknak a felhasználóinknak, akik most rendelték meg életük első Tárhelypark csomagját.

Mindent ami a tárhelyed ügyintézésével, adminisztrációjával kapcsolatos az Ügyfél portálon a Kliens felületre bejelentkezve tudod intézni.

.hu domain és hozzá tárhely rendelése

Miután leadtad a megrendelésedet 5 db e-mailt kaptál tőlünk:

 • Üdvözöljük
 • Megrendelés visszaigazolás (tartalmazza a megrendelt szolgáltatásokat és árakat)
 • Tárhely hozzáférési információk (tartalmazza a belépési kódot a cPanelre és a fő FTP hozzáférést, szerver IP címét, ideiglenes linket a domain bejegyzés előtt)
 • Tárhelypark – Számlája elkészült (tartalmazza a proforma számla iktató számát, ezt kell a közleménybe írnod, ha a banki utalást választottad)
 • Tárhelypark – .hu domain regisztrációhoz szükséges dokumentumok

A Tárhely hozzáférési információk levelünk tartalmazza azokat az információkat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy be tudj lépni a tárhelyed kezelői felületére. Ez a cPanel, vagy kontrol panel. Ennek segítségével tudsz létrehozni a tárhelyeden e-mail fiókokat, FTP hozzáféréseket, ezen keresztül tudod feltölteni a weboldaladat, és minden egyéb beállítást is itt tudsz elvégezni, ami a tárhelyeddel vagy a domaineddel kapcsolatos.

A .hu domain regisztrációjához rendezett számla és a megfelelő dokumentumok beérkezése elengedhetetlen. Ha ezek megérkeztek hozzánk hamarosan boldog tulajdonosa lehetsz az általad választott domainnek.

Amíg a .hu domained nincs regisztrálva egy ideiglenes linken (a Tárhely hozzáférési információk levelünkben találod) tudod megnézni a feltöltött weboldalt.

.hu domain átregisztrációja és hozzá tárhely rendelése

Megegyezik a domain regisztráció és tárhely rendeléssel, kivéve a beküldendő dokumentumokat.

Csak tárhely rendelése meglévő, más szolgáltatónál fenntartott domainhez

Ez esetben csak a tárhelyedet tartjuk mi fönt, a domainedet pedig másik szolgáltató. A megrendelés folyamán a “Magam intézem a domain névvel kapcsolatos teendőket…” menüpontot választottad.

Ez esetben azt kell tenned, hogy a Tárhely hozzáférési információk levelünkben található Szerver IP címe résznél található IP címre irányítod rá a másik szolgáltatónál fenntartott domain nevedet. Ezt a szolgáltatótól kell általában kérni, vagy, ha van lehetőséged beállításra, akkor a DNS rekordok “A” rekordját kell beállítani a mi IP-nkre.

Csak domain rendelése tárhely nélkül

Ez esetben el kell küldened nekünk e-mailben a másik szolgáltatónál fenntartott tárhelyed IP címét, hogy rá tudjuk irányítani a nálunk fenntartott domainedet.

 

4 Hozzászólás

 • Kiri Ferenc
  Posted 2012. 10 04. 21:18 0Likes

  Beküldtem a domain regisztrációhoz szükséges dokumentumokat e-mailben, kb. 1 óra műlva jött az értesítés, hogy a folyamat elindult.

  A tárhely pedig gyakorlatilag azonnal használható a megrendelést követően.

  Az átutalt összeget az utalás napján jóváírták.
  (Azonos bankja van cégnek és nekem)

  Nekem ez nagyon tetszik.

  Tisztelettel:
  Kiri Ferenc

 • Endre
  Posted 2012. 10 04. 21:34 0Likes

  Köszönjük! 🙂

 • Koltai Akos
  Posted 2015. 11 21. 23:09 0Likes

  Nem tudom elérni a honlapot az ideiglenes linken, mindig atdoba meg nem regisztrált domainre

 • Endre
  Posted 2015. 11 23. 12:32 0Likes

  Kedves Ákos!

  Ha WordPress-t tettél fel, akkor azt egy kicsit “heckelni” kell, hogy az ideiglenes linken jelenjen meg.
  A leírást itt találod, a cikk vége felé: https://help.tarhelypark.hu/tarhely/wordpress-telepitese/

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..