Biztonsági mentés

A cpanel biztonsági mentés funkciója lehetővé teszi, hogy a tárhelyedrőlszámítógépedre letölthesd a tárhelyed fő könyvtárát, az adatbázisaidat, az e-mail továbbítók beállításait, és az e-mail szűrők beállításait. Ezek nem automatikusan időzített adatmentések.

Jó tudni!

Wordpress/Joomla vagy egyéb CMS rendszerű oldalad biztonsági mentését így tudod elvégezni automata időzítéssel vagy manuálisan.

Biztonsági mentés elkészítése

Biztonsági mentés a cpanelen

Teljes mentés

Az összes fájlod lementéséhez, amely magában foglalja az összes fájlt a főkönyvtáradban: a MySQL adatbázist, az e-mail továbbítókat és szűrőket, kattints a Letöltés vagy teljes mentés generálása gombra. Ezen belül a Teljes mentés generálása pontban válaszd ki a mentés célútvonalát. Az e-mail cím megadása nem kötelező, csak hasznos, ha akarsz kapni egy e-mailt, ha a teljes mentés elkészült. Amikor a teljes mentés elkészült, akkor Ftp-n vagy Fájlkezelőn keresztül tudod letölteni a biztonsági mentést.

Jó tudni!

A teljes mentés funkciót arra használhatod, ha fiókodat egy másik szerverre akarod áthelyezni, vagy egy biztonsági másolatot szeretnél tartani online fájljaidról a saját gépeden. Nem tudod visszatölteni a teljes biztonsági mentéseidet a cPanel interfészen keresztül.

Részleges biztonsági mentés

Itt mentheted le, illetve állíthatod vissza a szülőkönyvtár tartalmát, a MySQL adatbázist, illetve az e-mail továbbítókat és szűrőket.

Jó tudni!

FTP-n keresztül is készíthetsz biztonsági mentést. FTP beállításához itt találsz segítséget.