Menu

Blogger oldal használata saját domainnel

Ha van egy oldalad a Bloggeren-en és saját domaineddel szeretnéd használni, akkor itt a leírás, hogy mit kell tenned!

Válaszd ki a blogjaid közül, amelyet saját domaineddel szeretnél használni. Kattints a Beállításokra. Itt az Alap menüpontban kattints a Külső féltől származó URL-cím beállítása linkre.

Add meg a domainedet www. -vel, és kattints a mentésre:

Amennyiben még nem igazoltad a Google felé egy korábbi alkalommal, hogy a domain a tied, akkor a következőt kell tenned:

Másold ki a megadott cname rekordokat, és rögzítsd azokat a nálunk lévő cPanelen a DNS szerkesztőben:

Lépj be a cPanelre, keresd meg a domain->DNS editor menüpontot

rögzítsd a www-hez a Google szerverét

majd az egyedi CNAME rekordot, amivel a domained tulajdonjogát tudod igazolni a Google felé

Állíts be átirányítást a domainedhez a cpanelen, hogy a domaint átdobja a böngésző a www-re a képen látható módon! Fontos, hogy a cél esetén http://www. -vel kell megadni a linket.

Térj vissza a Blogger felületére, és kattints az ellenőrzésre, majd a mentésre.

 

Jó tudni!

A domained a beállítás után legfeljebb 4 órával a Google szerverén lévő weboldalt kell, hogy megjelenítse. Amennyiben nem így látnád, nézd meg a böngésződ inkognitó módjában is!

5 hozzászólás a Blogger oldal használata saját domainnel bejegyzéshez

 1. Juhász Ferenc hozzászolt:

  Szia!
  A kérdésem az lenne ha saját domaint használok majd a meglévő blogom-on akik eddig csak a blog elérhetőségem ismerték azok továbbra is elérik az oldalt vagy sem?

 2. Dorkateo hozzászolt:

  Köszönöm a kitűnő leírást, 15 perc alatt sikerült beállítanom mindent. MÉg egy apróság laikusoknak: az IP-címet a goggle-ba beírva, több oldal is van, ahol meg lehet tudni.
  Más:Juhász Ferencnek (feljebb): ha rékeresek a régi blogspotos címre, arról is szépen átvisz az új domain-re, tehát a régi olvasók sem vesznek el.

 3. Peák V. hozzászolt:

  Sziasztok!
  Sajnos nekem már nem így néz ki a Blogger, szóval ezzel a leírással már nem tudom megoldani a problémámat. Tudnátok segíteni, hogy az itt vásárolt domain-emet hozzá tudjam kötni a blogomhoz? Előre is köszönöm!

 4. Andok Zsuzsanna hozzászolt:

  duplikáció megszüntetését szeretném, hogy a valami.hu átirányítson a http://www.valami.hu oldalra, hogy tudom beállítani?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.