Elfogyott a hely, nem kapom meg a leveleket, mit tegyek?

Mi foglalja a tárhelyemet?

A cPaneledre belépve a jobb oldalon láthatod ha megtelt a tárhelyed, illetve a Lemezhasználat linkre kattintva tudod ellenőrizni, hogy mely mappákban mennyi a helyfoglalás. Amennyiben bővíteni szeretnéd a tárhelyedet, ezt bármikor megrendelheted!

Jó tudni!

Ha azt látod, hogy megtelt a tárhelyed, majd töröltél leveleket, vagy fájlokat és még mindig azt mutatja, hogy a tárhely tele van, nem kell megijedni. A felhasznált terület számítását csak bizonyos időközönként végzi el a rendszer, ettől még fizikailag felszabadult hely a tárhelyedről és rögtön használhatod is. Ellenőrizd a webmailen, vagy a cPaneles fájlkezelőben a kukát is, és ürítsd ki azt!

Levelek

A levelező fiókok is rendelkeznek tárhely mérettel. Ezt a tárhely tulajdonosa tudja beállítani a cPanel adminisztrációs felületen. A levelek számára fenntartott tárhely leggyakrabban akkor szokott elfogyni, ha fiók tulajdonosa úgy állítja be levelező programját, hogy az a leveleket ne törölje a tárhelyről.

Arra az esetre, ha a levelek számára fenntartott tárhely megtelik, két alapvető megoldás létezik:

 • Növeld meg e-mail fiókod tárhely méretét a cPanel adminisztrátori felületen (amennyiben még van hely a tárhelyen egyébként)

 • Állítsd be levelező programodat, hogy törölje a letöltött leveleket a szerverről. A beállítást a levelező program (például Outlook vagy Thunderbird) Postafiók beállítások menüpontjában tudja megtenni. A beállítással nem fognak rögtön törlődni az emailek. A már beérkezett leveleket webmailen keresztül tudod törölni.

Egyéb fájlok

Olyan fájlok is foglalhatják a tárhelyedet, amiket például feltöltés után felejthettél a tárhelyen, pl. zip fájlként feltöltött adatok, amiket aztán kicsomagoltál, vagy egyéb, biztonsági mentésből származó fájlok.

7 Hozzászólás

 • Trackback: Backscatter, spam küldés betelt mail fiókkal | Tárhelypark Blog
 • lukovics cyörgyné
  Posted 2013. 06 08. 07:48 0Likes

  Tisztelt Tárhelypark.Nem tudok belépni, nem engedi a rendszer nem tudom megnézni a leveleimet.Segitség.

  • Papp Mária
   Posted 2013. 06 18. 15:18 0Likes

   Nem tudok belépni , így nem tudom olvasni a leveleimet.Kérem szíves segítségüket.

 • Endre
  Posted 2013. 06 18. 15:42 0Likes

  Kedves Mária!

  kérem írjon az info@tarhelypark.hu -ra, lehetőleg a rendszerünkben megadott email címről és megnézzük, hogy mi okozhatja ezt!

 • Gécsek Máté
  Posted 2013. 12 12. 22:01 0Likes

  Mi történik, ha elfogy az email kvóta, de van továbbítás beállítva. Továbbításra kerülnek a levelek? Kap hibaüzenetet a küldő?

 • Kiglics István
  Posted 2016. 09 17. 12:22 0Likes

  Tisztelt Tárhelypark! T-online-os mail fiókomba nem tudok levelet küldeni mert nincs tárhely.Töröltem minden eddig ott lévőt,de továbbra is fennáll a probléma.

 • Endre
  Posted 2016. 09 19. 08:48 0Likes

  Kedves István!

  Ha a T-online-os fiókja telt meg, akkor ebben csak a T-online ügyfélszolgálata fog tudni segíteni.

Hozzászólás küldése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .