Elfogyott a hely, nem kapom meg a leveleket, mit tegyek?

Mi foglalja a tárhelyemet?

A cPaneledre belépve a jobb oldalon láthatod ha megtelt a tárhelyed, illetve a Lemezhasználat linkre kattintva tudod ellenőrizni, hogy mely mappákban mennyi a helyfoglalás. Amennyiben bővíteni szeretnéd a tárhelyedet, ezt bármikor megrendelheted!

Jó tudni!

Ha azt látod, hogy megtelt a tárhelyed, majd töröltél leveleket, vagy fájlokat és még mindig azt mutatja, hogy a tárhely tele van, nem kell megijedni. A felhasznált terület számítását csak bizonyos időközönként végzi el a rendszer, ettől még fizikailag felszabadult hely a tárhelyedről és rögtön használhatod is. Ellenőrizd a webmailen, vagy a cPaneles fájlkezelőben a kukát is, és ürítsd ki azt!

Levelek

A levelező fiókok is rendelkeznek tárhely mérettel. Ezt a tárhely tulajdonosa tudja beállítani a cPanel adminisztrációs felületen. A levelek számára fenntartott tárhely leggyakrabban akkor szokott elfogyni, ha fiók tulajdonosa úgy állítja be levelező programját, hogy az a leveleket ne törölje a tárhelyről.

Arra az esetre, ha a levelek számára fenntartott tárhely megtelik, két alapvető megoldás létezik:

  • Növeld meg e-mail fiókod tárhely méretét a cPanel adminisztrátori felületen (amennyiben még van hely a tárhelyen egyébként)

  • Állítsd be levelező programodat, hogy törölje a letöltött leveleket a szerverről. A beállítást a levelező program (például Outlook vagy Thunderbird) Postafiók beállítások menüpontjában tudja megtenni. A beállítással nem fognak rögtön törlődni az emailek. A már beérkezett leveleket webmailen keresztül tudod törölni.

Egyéb fájlok

Olyan fájlok is foglalhatják a tárhelyedet, amiket például feltöltés után felejthettél a tárhelyen, pl. zip fájlként feltöltött adatok, amiket aztán kicsomagoltál, vagy egyéb, biztonsági mentésből származó fájlok.