Hozzáadott domainek (Kiegészítő tartományok)

 

Ha több domaint szeretnél üzemeltetni a tárhelyedről, akkor vedd fel őket hozzáadott domainként! A beállításkor meg tudod adni, hogy a tárhelyen melyik mappából működjön a hozzáadott domain.

A fő domainedet nem szükséges felvenni hozzáadott domainként, hiszen az már be van állítva a public_html mappádhoz.

Hozzáadott domainek (kiegészítő tartományok) létrehozása

Lépj be a cPanelre (a belépési információkat a Tárhely hozzáférési információk emailünkben találod), majd keresd meg a Tartományok->Kiegészítő tartományok menüpontot:

Egy domain hozzáadásához gépeld be a domain nevét az üres mezőbe az Új tartománynév alatt. Az Altartomány és a Dokumentumgyökér mezőket automatikusan ki fogja tölteni a cPanel. Az Altartomány az az aldomain lesz, amelyet létrehoz a hozzáadáskor a program. A Dokumentumgyökér pedig az a könyvtár lesz, amelyet létrehoz a rendszer, és amellyel összeköti a domainedet.

Jó tudni!

A hozzáadott domain felvételével nem rendelted meg a domaint. Ezzel csak a cPanelen állítottad be a domain nevet. Ha még nincs regisztrálva a hozzáadott domained, rendeld meg itt!

A hozzáadás után a Hozzáadott domainek oldal alján láthatod a létrehozott hozzáadott domain tulajdonságait. Az itt megadott könyvtárat pedig létrehozza a rendszer automatikusan.

Ha a “Ezzel a kiegészítő tartománnyal társított FTP-fiók létrehozása” opciót bejelölöd a domain felvételekor, akkor létrejön egy plusz FTP belépés is a hozzáadott domainedhez megadott könyvárhoz.

Hozzáadott domainek eltávolítása

A hozzáadott domain törléséhez válaszd az eltávolítás-t, majd kattints a remove gombra. Ez nem fog fájlokat vagy könyvtárakat eltávolítani a weboldaladról.

4 Hozzászólás

 • KRita
  Posted 2019. 05 09. 11:39 0Likes

  Köszönöm hasznos volt sikerült!

 • Szilárd
  Posted 2019. 12 08. 11:03 0Likes

  Tisztelt Tárhelypark!
  Először domain címeket vásároltam Önöktől majd később vettem egy harmadik domaint is de azt már tárhellyel együtt.
  Most szerettem volna a tárhelyemre az egyik először vásárolt domaint hozzáadni de az alábbi hibaüzenetet kapom sokadik próbálokzásra is:
  (XID wactu6) A DNS entry for “xxx.hu” already exists. You must remove this DNS entry from this server or all servers in the DNS cluster to proceed.

  A DNS Zone editorban csak a tárhellyel együtt vásárolt domainem találom.
  Szilárd

  • Bóna Endre
   Posted 2019. 12 19. 16:45 0Likes

   Kedves Szilárd!

   Írjon nekünk egy emailt az ügyfélszolgálatra a konkrét tárhellyel és megnézzük, hogy mi lehet a gond (ha azóta nem oldódott volna meg)!

 • Kiss Krisztián
  Posted 2021. 05 25. 20:54 0Likes

  Tisztelt Tárhelypark!

  Wix.com-os felülettel rendelkezem, hogy tudom társítani hozzá a domaint?

Hozzászólás küldése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .