Hozzáadott domainek (Kiegészítő tartományok)

 

Ha több domaint szeretnél üzemeltetni a tárhelyedről, akkor vedd fel őket hozzáadott domainként! A beállításkor meg tudod adni, hogy a tárhelyen melyik mappából működjön a hozzáadott domain.

A fő domainedet nem szükséges felvenni hozzáadott domainként, hiszen az már be van állítva a public_html mappádhoz.

Hozzáadott domainek (kiegészítő tartományok) létrehozása

Lépj be a cPanelre (a belépési információkat a Tárhely hozzáférési információk emailünkben találod), majd keresd meg a Tartományok->Kiegészítő tartományok menüpontot:

Egy domain hozzáadásához gépeld be a domain nevét az üres mezőbe az Új tartománynév alatt. Az Altartomány és a Dokumentumgyökér mezőket automatikusan ki fogja tölteni a cPanel. Az Altartomány az az aldomain lesz, amelyet létrehoz a hozzáadáskor a program. A Dokumentumgyökér pedig az a könyvtár lesz, amelyet létrehoz a rendszer, és amellyel összeköti a domainedet.

Jó tudni!

A hozzáadott domain felvételével nem rendelted meg a domaint. Ezzel csak a cPanelen állítottad be a domain nevet. Ha még nincs regisztrálva a hozzáadott domained, rendeld meg itt!

A hozzáadás után a Hozzáadott domainek oldal alján láthatod a létrehozott hozzáadott domain tulajdonságait. Az itt megadott könyvtárat pedig létrehozza a rendszer automatikusan.

Ha a „Ezzel a kiegészítő tartománnyal társított FTP-fiók létrehozása” opciót bejelölöd a domain felvételekor, akkor létrejön egy plusz FTP belépés is a hozzáadott domainedhez megadott könyvárhoz.

Hozzáadott domainek eltávolítása

A hozzáadott domain törléséhez válaszd az eltávolítás-t, majd kattints a remove gombra. Ez nem fog fájlokat vagy könyvtárakat eltávolítani a weboldaladról.