Hozzáadott- és a fő domain gyökerének megváltoztatása

Időnként szükséges lehet a hozzáadott-, vagy a fő domained gyökér mappájának módosítása. Ilyenkor az alábbi lehetőségeid vannak:

Hozzáadott domain gyökerének módosítása

A hozzáadott domain gyökér könyvtárának módosítását a cPanelen könnyen el tudod végezni.

A cPanel belépés után keresd meg a Domainek->Hozzáadott domainek menüpontot, és gördíts a Hozzáadott domain módosítása részhez. Majd kattints a szerkesztés ikonra:

domain gyökerének módosítása a cpanelen

A következő lépésben add meg annak a könyvtárnak a nevét, amelyre be szeretnéd állítani a hozzáadott domaint, majd kattints a Módosításra:

domain gyökerének módosítása - új mappa megadása

példánkon a hozzadott.com domaint a public_html mappára állítom be, amely a fő domain mappája egyébként.

A fő domain dokumentum gyökerének megváltoztatása

A fő domain dokumentum gyökere alapértelmezetten a public_html könyvtár, ettől eltérni nem lehet. Természetesen átirányítást be lehet állítani a fő domainre is.

Ha mindenképpen meg szeretnéd változtatni a fő domainedet, akkor vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!

Mit tegyek ha a fő domainemet törölni szeretném?

1. Meghagyod a tárhely fő domainjét, ahogy jelenleg van, ha a domain lejárt, akkor az nem fog ezen túl működni. A hozzáadott domainek továbbra is üzemelnek ahogy eddig.

Az alábbi két változtatáshoz írj egy e-mailt vagy ticketet a regisztrált címedről nekünk!

2. Megváltoztatjuk a tárhely fő domainjét, de a cPanel felhasználó név nem változik. Ez esetben nem kell törölni a tárhelyet. Ha egy már meglévő hozzáadott domainedet szeretnéd fő domainnek, akkor előbb törölnöd kell azt a hozzáadott domaint, hogy beállíthassuk a fő domainednek. Ennél a változatnál a tárhelyen beállított e-mail címek automatikusan megkapják az új domaint.

3. Töröljük a tárhelyet és létrehozzuk az új fő domainnel, ebben az esetben a tárhelyre feltöltött összes adatot és beállítást törölni fogjuk! Le kell mentened minden feltöltött adatot, és újra visszatöltened, miután újra létrehoztuk a tárhelyet. Ezt az opciót csak akkor válaszd, ha nem gond, hogyha az adatok és beállítások törlődnek a tárhelyről, előtte tehát végezz mentést!

Mire figyeljek, ha WordPress oldalam van?

Ha a WordPress oldalad domainjét cseréled le, akkor a domain megváltoztatása előtt állítsd át az oldal URL-jét az új domainre! A Home és Site URL változtatás esetén nem mindig állnak át a hivatkozások az oldaladon, lehetséges, hogy domainhez rögzített linkek vannak az oldalon, ilyenkor az adatbázisban tárolt linkeket kell lecserélni a Site URL változtatáson kívül. Ehhez a WordPresshez többféle letölthető plugin létezik.

5 Hozzászólás

 • Farkas Béla
  Posted 2012. 05 28. 18:53 0Likes

  Üdv.
  A problémám csak annyi, hogy az a legördülő menü nekem nem jelenik meg.
  Csak a felbontást tudom móosítani.

 • Endre
  Posted 2012. 05 29. 10:57 0Likes

  Kedves Béla!

  Milyen kinézet van beállítva a cpaneleden?

 • Panyor Máté
  Posted 2012. 10 28. 18:04 0Likes

  Hát nekem még kinézet váltó legördülő menü sincs.

 • Endre
  Posted 2012. 10 29. 15:43 0Likes

  A kinézet választó gomb megléte függ attól is, hogy melyik szerverünkön vagy. A cpanel3-as szerverünkön nincs kinézet választási lehetőség.

 • Simon Tibor
  Posted 2018. 04 25. 13:46 0Likes

  sziasztok.
  Domain nélkül regisztráltam tárhelyet. és szeretnék már meglévő domainemet áthozni ide. tudnátok benne segíteni?

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..