Levelező program beállítása – levelek törlése a szerverről

Ha szeretnéd, hogy a leveleid ne foglalják az értékes helyet a tárhelyeden, akkor a levelező programodon be lehet állítani, hogy mennyi idő után töröljön a szerverről leveleket.

Elavult levelek törlése a szerverről Thunderbirddel

Jó tudni!

Csak POP3 beállításnál van lehetőséged az email programoddal letöröltetni a már letöltött leveleket.

A beállítást az Eszközök->Postafiókok beállításai menüpontban tudod elvégezni.

 • Az utolsó adott mennyiségű levél törlése a szerverről:

 • Azon üzenetek törlése, amelyek a megadott napnál régebbiek:

Elavult levelek törlése a szerverről Outlookkal

 1. Válaszd az Eszközök->Fiókbeállítások… menüpontot, majd kattints a módosítani kívánt e-mail fiókra és a Módosítás… gombra

2. Itt a További beállítások… -ra kattints

3. Itt pedig a Kézbesítés résznél pipáld be az Üzenetekből egy példány a kiszolgálón marad szöveget és az Eltávolítás a kiszolgálóról X nap után -t és add meg, hogy hány nap után törölje a program a szerverről az elavult leveleket. Ugyanitt lehetőséged van azt is megadni, hogy az Outlookban végleg törölt leveleket a program letörölje a szerverről is.

Elavult levelek törlése a szerverről Windows Live Maillel

1. Kattints a Beállítások->E-mail fiókok… menüpontra

2. Kattints a módosítani kívánt e-mail fiókra és a Tulajdonságok gombra

3. A Kézbesítés résznél pipáld be az Üzenetekből egy-egy példány másolata maradjon a kiszolgálón szöveget és az Eltávolítás a kiszolgálóról X nap múlva -t és add meg, hogy hány nap után törölje a program a szerverről az elavult leveleket. Ugyanitt lehetőséged van azt is megadni, hogy a Windows Live Mailben végleg törölt leveleket a program letörölje a szerverről is.

Levelek törlése a szerverről a cPanelen

Az emailek kézi törlésére is lehetőséged van egyenesen a tárhelyeden. Ehhez lépj be a cpanelre, és keresd meg az E-mail->Email disk usage menüpontot

A törlés után hamarosan a Lemezhasználat menüpontban is látszani fog, hogy törlődött az adat.

8 Hozzászólás

 • Buzási József
  Posted 2015. 10 13. 16:18 0Likes

  Megszüntethető-e a levelezési program egy számítógépen?

 • Endre
  Posted 2015. 10 14. 14:30 0Likes

  Kedves József!

  Igen, – ha jól értem a kérdésedet – az email programodat le tudod szedni a gépedről (pl uninstall-lal) ha erre a program gyártója vagy az operációs rendszer gyártója lehetőséget ad.

 • Hencz István
  Posted 2015. 10 27. 22:33 0Likes

  Kedves Endre!

  Egy kérdésem lenne az Outlook-al kapcsolatosan.

  A napokban állítottam be a levelezőrendszert, amely kitörölte a kiszolgálókon a beérkezett leveleimet.

  Van lehetőségem ezeket az üzeneteket (amik most már csak az outlookban vannak) az eredeti kiszolgáló felületekre “visszavarázsolni”?

  Segítségét előre is köszönöm!

 • Endre
  Posted 2015. 10 28. 11:07 0Likes

  Kedves István!

  Erre a kérdésre nehéz válaszolni, még nem próbáltuk. Az Outlook működésén is múlik, hogy ez sikerüljön. Kérdés, hogy az outlook default beállítása az IMAP szinkronizálásnál hogyan működik.

  Meg lehet próbálni IMAP-pal visszaszinkronizálni a leveleket, de előtte feltétlenül készítsen biztonsági mentést saját gépen az Outlookban lévő levelekről!

  Végső esetben mentésből vissza tudunk állítani emaileket, csak ennek külön díja van. Ha ezt szeretné, akkor írjon emailt nekünk!

 • dorner László
  Posted 2016. 11 15. 21:51 0Likes

  Kedves Barátaim!
  Földön -éen nem találok megoldást arra, hogy a Telekomos szerveren keresztül érkező levelek egy példánya NE MARADJON a szerveren. A használt levelező program a Windows LIVE mail. A levelezőprogram telepitésekor emlékezetem szerint volt erre vonatkozó kérdés, de sajnos ennek dacáre mégis megmaradnak a levelek , és nem tudok megszabadulni tőlük, a tárhely egyre vcsak fogy…
  A segitséget előre is köszönöm.

  Dorner László

 • Endre
  Posted 2016. 11 17. 10:09 0Likes

  Kedves László!

  Ebben a kérdésben keresse meg a Telekomot, mert ők fogják tudni megmondani, hogy a beállítás ellenére miért nem törlődnek az emailek a szerverükről. Ha nem náluk van a gond, akkor pedig a Microsoft support fog tudni segíteni a beállításban.

 • Akos
  Posted 2019. 08 12. 19:30 0Likes

  Outlook 2016-os verzióban a speciális beállítás alatt nem ez a képernyő jelenik meg.
  Egész konkrétan nincsen kézbesítési rész azaz semmilyen jelölhető négyzet arra vonatkozóan, hogy törlődjön a szerverről a levél x nap múlva. Ebben kérhetek segítséget, hogy tudom beállítani?
  Köszönöm
  Üdv,
  Ákos

  • Bóna Endre
   Posted 2019. 08 13. 10:56 0Likes

   Kedves Ákos!

   Lehetséges, hogy akkor IMAP van beállítva az Outlookodban. Ellenőrizd, hogy POP3 van-e beállítva. Itt találsz videót is: https://www.youtube.com/watch?v=KjAWL-kHDVo habár ez 2013-as verzió, de elvileg ugyanott van a 2016-ban is a beállítás.

Hozzászólás küldése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .