Biztonsági mentés varázsló

A Biztonsági mentés varázsló segít neked biztonsági mentést készíteni a weboldaladról. Ez azt jelenti, hogy a weblapod összes fájljáról vagy azok egy részéről letölthetsz egy zip-pel tömörített verziót, amit aztán később visszatölthetsz.

A Mentés varázslóval ugyanazokat a mentéseket illetve visszaállításokat tudod elvégezni, mint amit a mentés menüpontban.

Kattints a cPanelen a Fájlok->Biztonsági mentés varázsló menüpontra

Ezen belül választhatsz a Teljes vagy a részleges mentések közül.

1. Teljes mentés

A teljes mentéssel egy tömörített fájlt készít a cPanel, amely tartalmazni fogja az összes publikus weboldal fájlt és mappákat a tárhelyed gyökeréből és a public_html mappából, a mail mappát és adatbázisokat is. A mentés indítása előtt bizonyosodj meg róla, hogy legalább kétszer annyi hely van a tárhelyeden, mint a jelenlegi helyfoglaltság.

Jó tudni!

A teljes mentés funkciót arra használhatod, ha fiókodat egy másik szerverre akarod áthelyezni, vagy egy biztonsági másolatot szeretnél tartani online fájljaidról a saját gépeden. Nem tudod visszatölteni a teljes biztonsági mentéseidet a cPanel interfészen keresztül.

2. Részleges biztonsági mentés

A részleges mentésnél ki tudod választani, hogy a kezdőkönyvtáradat, mysql adatbázisaidat, vagy az email továbbítókat és szűrőket szeretnéd-e lementeni a saját gépedre.

  • Kezdőkönyvtár biztonsági mentése: Tartalmazza a teljes gyökér könyvtáradat a public_html mappával együtt.
  • Mysql adatbázis mentése: az összes adatbázist lementi sql-ben a tárhelyről
  • Email továbbítók és szűrők mentésével az összes továbbítót és email szűrőt lementheted, így később visszaállíthatod a cPanelen.

Visszaállítás

Ez a funkció teszi lehetővé számodra, hogy visszatöltsd a tárhelyed egy részét azáltal, hogy feltöltöd a részlegesen mentett zip fájl(oka)t, amiket letöltöttél a mentés tulajdonságainál.

 

Hozzászólás küldése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .