MySQL adatbázis létrehozása

Ha weboldaladhoz MySQL adatbázis szükséges, akkor azt könnyedén létrehozhatod a cPanel admin felületen. Ahhoz, hogy használni tudd adatbázisodat, szükséges egy adatbázis felhasználó is a megfelelő jogosultságokkal, aki eléri azt.

Jó tudni!

A tárhelyhez kapcsolódó adatbázis és adatbázis felhasználók neve minden esetben a tárhely azonosítójával és egy aláhúzás jellel kezdődik, amit az adminisztrátori felület automatikusan hozzáad a megadott nevekhez. A különböző konfigurációs fájlokban így kell hivatkozni rájuk! Például: usernev_dbname

Új adatbázis létrehozása

A MySQL adatbázisok menü kiválasztása után írd be az adatbázis nevét, majd kattints az Adatbázis Létrehozása gombra.

Ezután az új adatbázis megjelenik a Jelenlegi adatbázisok listában.

Ahhoz hogy az adatbázist használni lehessen, létre kell hozni legalább egy adatbázis felhasználót, aki hozzáférhet:

Ezután az új felhasználó megjelenik az eddigi felhasználók listáján.

Végül hozzá kell rendelni a létrehozott adatbázishoz a felhasználót.

Az összes jogot meg kell adnod az adatbázis felhasználónak az adatbázishoz, majd kattints a Módosítások elvégzése gombra

Ezután lesz használható az adatbázis. A Jelenlegi adatbázisok listában lehet nyomon követni az egyes adatbázisokat, a Jelenlegi felhasználók listában pedig a felhasználó jelszavának vagy nevének módosítását lehet elvégezni.

Adatbázisok ellenőrzése

Amennyiben adatbázis hibát tapasztalsz az oldaladon, érdemes futtatni egy adatbázis ellenőrzést. Ha a program segítségével ellenőrizni, vagy javítani szeretnéd az adatbázisokat, válaszd ki a megfelelő adatbázist a legördülő menüből.