Nem tudok kapcsolódni a MySql adatbázishoz

Egyes programoknak adatbázis hozzáférésre van szüksége. Ha például WordPress, Joomla vagy Drupal rendszereket telepítesz a tárhelyre, akkor biztosan szükséged van MySql adatbázisra.

Jó tudni!

Ha telepítéshez az adminisztrációs felület telepítőjét használod, akkor az létrehozza neked a szükséges adatbázisokat és felhasználókat!

Tipikus, gyakran előforduló hibák

 • Ha még nem hoztál létre adatbázist és felhasználót, azt könnyedén megteheted a MySQL adatbázis létrehozása leírás alapján
 • Ha már létező oldalt hozol hozzánk, akkor figyelj rá, hogy általában az adatbázis név, felhasználó és jelszó eltér előző szolgáltatód beállításaitól. Ezt a konfigurációs fájlban tudod állítani, legegyszerűbben a cPanel fájlkezelővel.
 • A tárhelyhez kapcsolódó adatbázis és adatbázis felhasználók neve minden esetben a tárhely azonosítójával és egy aláhúzás jellel kezdődik, amit az adminisztrátori felület automatikusan hozzáad a megadott nevekhez a létrehozás után. A különböző konfigurációs fájlokban így kell hivatkozni rájuk! Például: username_dbname
 • Az adatbázishoz hozzá kell kapcsolnod az adatbázis felhasználót is, és meg kell adnod a jogait. Javasoljuk, hogy minden jogot engedélyezz az összekapcsoláskor.

Van-e távoli elérés a mysql-hez?

Biztonsági okokból a Tárhelypark tárhelyein működő mysql-hez távolról nem lehet kapcsolódni. Az adatbázis elérése tehát tárhelyeinken kizárólag a tárhelyen futó PHP programból, vagy a cPanelen keresztül a phpMyadmin-ból lehetséges.

5 Hozzászólás

 • dit
  Posted 2012. 10 04. 17:22 0Likes

  Köszi, ez így nagyon érthető. Milyen IP címet használjak a mysql_connect parancsban?
  Köszi előre is!

 • Tóth Zoltán
  Posted 2017. 09 28. 09:43 0Likes

  Üdv,
  Ha külső adatbázis kapcsolatot szeretnénk, például napi adatszinkronizálás miatt, akkor mi a megoldás ha nincs lehetőség távoli hozzáférésre?

 • Thomas Crown
  Posted 2019. 01 18. 20:36 0Likes

  Nagy szenvedés után rájöttem hogy az IP cím : localhost , mivel a már feltöltött rendszer így látja…. annyira profik hogy ezt sehol sem közlik, pff

 • Németh Balázs
  Posted 2019. 03 15. 14:54 0Likes

  Üdv!
  A cpanelben a mysql felhasználó kezelése nem tartalmazza a cpanelbe belépő usert, ott nem tudok jogot adni, hogy php myadminba kezelni lehessen a db-t, de már a phpmyadminban sem lehet grant-elni, így hiába van userem, csak php-ból tudom használni. Ez miként hidalható át?

Hozzászólás küldése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .