Parkolt domainek (Aliasok)

A parkolt domain lehetővé teszi számodra, hogy egy másik domain nevet adj a tárhelyedhez, ami a jelenlegi fő domainedre mutat. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a public_html mappádra azaz a fő domainedre több domaint lehet beállítani.

A parkolt domaint előbb regisztrálni kell, és csak utána fog működni.

Jó tudni!

Az internetes keresők (pl. Google) hátrébb helyezik az olyan tartalmakat, amelyek több domainen is ugyanazt jelenítik meg. Ha tehát több domainen szeretnél egy weboldalt megjeleníteni, akkor válaszd ki, hogy melyik legyen az oldalhoz tartozó domain név, a többit pedig 301-es átirányítással irányítsd rá a kiválasztottra!

Parkolt domainek (aliasok) létrehozása

Új parkolt domain hozzáadásához egyszerűen gépeld be a domain nevét a következő üres mezőbe Új domain név és kattints a Domain hozzáadása gombra!

A hozzáadás után a Parkolt domainek oldal alján láthatod a létrehozott parkolt domain tulajdonságait.

Parkolt domainek eltávolítása

Ha nem szeretnéd azt, hogy a domain továbbra is a fő domain-edre mutasson, válaszd ki az eltávolítás-t. Ez nem fog fájlokat vagy könyvtárakat eltávolítani a weboldaladról.

Ékezetes domainek parkolása

Az ékezetes domaineket a cPanelen kódolt formában kell felvenni (xn--formátumban). Ezen az oldalon lehet megnézni a domain kódolt formáját, majd ezt kimásolva kell beírni a cPanelen a parkolt domain résznél.

Parkolt domainek átirányítása

A parkolt domain létrehozása után a lap alján az Átirányítás kezelése -re kattintva be is tudod állítani. Közvetlen leírást itt találsz a domain átirányításhoz.

Hozzászólás küldése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .