PHP verzió beállítás – MultiPHP Manager

A legújabb PHP verzióra van szükséged az oldalad működéséhez? Nem probléma, domainenként tudod ezt állítani a cPanelen a MultiPHP Manager menüpontban.

Jó tudni!

A tárhelyeinken alapbeállításként alkalmazott PHP verzió nem a legmagasabb. Ez azért van így, mert sok weboldal típus nem indul el a legfrissebb PHP verzióval. Azonban vannak oldalak, amelyeknek viszont szüksége van a legfrissebb PHP verzióra, sok weboldal program csak így hajlandó működni. Ha lehet, mindenképpen ajánlott a magasabb PHP verzió használata!

Miért jó, ha egy weboldal a legfrissebb PHP verziót használja?

Minden PHP verzió váltáskor javul a biztonság és az oldalak gyorsasága is. Összehasonlítva pl. a WordPress betöltődési sebessége legalább harmadával jobb a 7.0-ás PHP verzióval, mint az 5.6-os verzión. Biztonsági szempontból pedig az egyes verziókon belül akár több ezer biztonsági rést foltoznak be, így hatványozottan több esélyt adunk a hackereknek az oldalunk feltörésére, ha régi PHP verziót használunk.

PHP verzió beállítása a cPanelen

Lépj be a cPanelre, majd válaszd a Szoftver->MultiPHP Manager menüpontot*

*előfordulhat, hogy olyan szerveren van a tárhelyed, ahol nincs MultiPHP Manager menüpont. Ilyen esetben a Select PHP Version linken tudod elérni a PHP verzió váltást. Ebben az esetben csak globálisan tudod állítani a PHP verziót, nem domainenként.

Válaszd ki a domain(eket) amelyhez tartozó PHP verziót meg szeretnéd változtatni, és válaszd ki a verziót. FIGYELEM! Csak az “ea” verziók működnek! Ezután kattints az Alkalmazás gombra.

Ellenőrizd az oldaladat, hogy működik-e minden funkciója. Ha hibát tapasztalsz, akkor lehetséges, hogy az oldalad valamely kiegészítője nem kompatibilis az aktuális PHP verzióval. Ekkor a fenti módon állítsd vissza a korábbi verziót, frissítsd a kiegészítőt, majd ismét próbáld meg a friss PHP verziót beállítani.

Jó tudni!

A szerver alapértelmezett PHP verziójára úgy tudod visszaállítani a domaint, ha a listából az “Inherit”-et választod ki.

A MultiPHP Manager a beállított domain könyvtárjában létrehoz egy .htaccess fájlt (vagy ha már létezik beleír), az alábbi sorokat adja hozzá a beállításnak megfelelően:

 

5 Hozzászólás

Hozzászólás küldése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .