PHP verzió beállítás – MultiPHP Manager

A legújabb PHP verzióra van szükséged az oldalad működéséhez? Nem probléma, domainenként tudod ezt állítani a cPanelen a MultiPHP Manager menüpontban.

Jó tudni!

A MultiPHP Manager a cpanel10 -től a cpanel20-as szervereinkig érhető el.

Jó tudni!

A tárhelyeinken alapbeállításként alkalmazott PHP verzió nem a legmagasabb. Ez azért van így, mert sok weboldal típus nem indul el a legfrissebb PHP verzióval. Azonban vannak oldalak, amelyeknek viszont szüksége van a legfrissebb PHP verzióra, sok weboldal program csak így hajlandó működni. Ha lehet, mindenképpen ajánlott a magasabb PHP verzió használata!

Miért jó, ha egy weboldal a legfrissebb PHP verziót használja?

Minden PHP verzió váltáskor javul a biztonság és az oldalak gyorsasága is. Összehasonlítva pl. a WordPress betöltődési sebessége legalább harmadával jobb a 7.0-ás PHP verzióval, mint az 5.6-os verzión. Biztonsági szempontból pedig az egyes verziókon belül akár több ezer biztonsági rést foltoznak be, így hatványozottan több esélyt adunk a hackereknek az oldalunk feltörésére, ha régi PHP verziót használunk.

PHP verzió beállítása a cPanelen

Lépj be a cPanelre, majd válaszd a Szoftver->MultiPHP Manager menüpontot*

*előfordulhat, hogy olyan szerveren van a tárhelyed (cpanel30-as jelzésű szervertől felfelé), ahol nincs MultiPHP Manager menüpont. Ilyen esetben a PHP verziók és beállítások linken tudod elérni a PHP verzió váltást. Ebben az esetben csak globálisan tudod állítani a PHP verziót, nem domainenként. A leírást itt találod!

Válaszd ki a domain(eket) amelyhez tartozó PHP verziót meg szeretnéd változtatni, és válaszd ki a verziót. FIGYELEM! Csak az “ea” verziók működnek! Ezután kattints az Alkalmazás gombra.

Ellenőrizd az oldaladat, hogy működik-e minden funkciója. Ha hibát tapasztalsz, akkor lehetséges, hogy az oldalad valamely kiegészítője nem kompatibilis az aktuális PHP verzióval. Ekkor a fenti módon állítsd vissza a korábbi verziót, frissítsd a kiegészítőt, majd ismét próbáld meg a friss PHP verziót beállítani.

Jó tudni!

A szerver alapértelmezett PHP verziójára úgy tudod visszaállítani a domaint, ha a listából az “Inherit”-et választod ki.

A MultiPHP Manager a beállított domain könyvtárjában létrehoz egy .htaccess fájlt (vagy ha már létezik beleír), az alábbi sorokat adja hozzá a beállításnak megfelelően:

 

10 Hozzászólás

 • Csabi
  Posted 2020. 04 25. 10:31 0Likes

  Üdv. Ha átállítom a 7.3 – ra akkor http error 500 al megdöglik az oldalam . Állítólag ez a megoldás:
  https://bakemywp.com/wp-content/uploads/2019/03/select_php_version_7.3.jpg
  https://bakemywp.com/update-wordpress-php-7-3-500-internal-server-error/

  Ezt hol találom meg?

 • Mucsi Zoltán
  Posted 2020. 05 20. 18:28 0Likes

  Nálam ugyan ez a helyzet. Az adatbázis 7.3 (ea-php73) van beállítva, de a WP rinyál, hogy 5.6.40 fut.
  Megnyugtató lenne, ha nem volna a figyelmeztetés!

  • Csabi
   Posted 2020. 05 25. 07:56 0Likes

   Ma megnéztem kíváncsiságból… és nincs ott a figyelmeztetés…. valahogy észhez tért …. 🙂 Pedig nem csináltam vele semmit… valami cache ben ragadt dolog lehetett …. passz

 • Csilla
  Posted 2020. 07 21. 14:54 0Likes

  Hello,
  Sajnos nálam is gondot okoz a php frissítés. A honlapomon ellenőriztem a php compatibility-vel és nem jelez pb-át egyik bővítményemnél sem. Ennek ellenére, amint 5.6-os PHP-nál frissebb verziót állítok be a cPanelen eltűnik az oldalam. Mi lehet a gond. Tudna vki segíteni?
  Köszönöm előre is!
  Csilla

 • Bertalan Ferenc
  Posted 2020. 10 19. 17:26 0Likes

  “Lépj be a C panelbe” …én már itt elakadtam. Hol tudok belépni? Köszi a segítséget.

 • Micheli Ferenc
  Posted 2020. 10 20. 13:25 0Likes

  Nem tudok belépni a c panel oldalra, nem fogadja el a nevemet és a jelszavamat.

 • András Papp
  Posted 2021. 01 10. 17:14 0Likes

  Üdvözletem..
  Én az imagick.php modult szerettem volna bekapcsolni, de “native php” verziót használ a szerver és ezt nem tudom megváltoztatni, így viszont a kiterjesztések nem jönnek elő.. a 20cpanelen van a weboldalam. Hogy tudnám a jelzett imagick php modult bekapcsolni?
  köszönöm..

Hozzászólás küldése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .