Alkalmazások importálása Installatron program telepítőbe

Amennyiben korábban Softaculous programot használtál a weboldalaid kezelésére (pl. WordPress vagy Joomla, vagy egyéb CMS rendszer), akkor szükséges lehet felvenni azokat az új szervereinken az Installatron Program Telepítő alkalmazásba. Ezt a folyamatot elvégezzük a legtöbb esetben automatikusan, de előfordulhat, hogy kézzel kell felvenned az alkalmazást az Installatronba, amennyiben szeretnéd használni ennek funkcióit. Ha nincs felvéve az alkalmazás, attól az oldalad természetesen működik.

FONTOS: nem kell újratelepítened az alkalmazásokat, csak a jelenlegi oldalakat importálni. Ehhez a következő a teendőd:

    1. Lépj be a cPanelre
    2. Keresd meg a Szoftver résznél az Installatron program telepítőt:

3.  Keress rá az alkalmazás típusra, amelyet telepíteni szeretnél:

4. FONTOS: Telepítés HELYETT kattints a három vonalra és a meglévő telepítés importálására

5. A következő oldalon némileg félrefordították a szöveget, de a képen látható módon kattints a Folytatásra:

6. Végül válaszd az Importálást a képen látható módon:

Jó tudni!

Nem kell aggódnod, hogy ezzel plusz helyre van szükség a tárhelyeden, hiszen az Installatron nem másol semmit pluszban a tárhelyedre, csak a domaint és a telepítés helyét „húzza be” a saját adatbázisába, hogy azután tudja kezelni az oldaladat, így be tudsz rá állítani mentéseket, ahogy pl korábban a Softaculousnál is történt.

A fenti módon tehát, ha sikerült az importálás, akkor az Installatron felületen tudod beállítani a korábban már a Softaculousból megismert funkciókat, mint pl az automata mentés, frissítés.

Hozzászólás küldése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .