Több domain kezelése egy tárhelyen

Egy tárhelyen lehetőség van több domain kezelésére. Ennek beállítását a cpanelen tudod elvégezni. A cpanelre a Tárhely hozzáférési információk emailünk segítségével tudsz belépni.

Aldomain (Altartomány)

Aldomainnek vagy Altartománynak nevezzük a böngésző sorában következő formátumban megjelenő domain nevet: valami.testdomain.hu

Amennyiben rendelkezik valaki saját domain névvel, ahhoz technikailag tetszőleges számú aldomain vehető fel. Tételezzük fel, hogy tied a testdomain.hu. Ebben az esetben a valami.testdomain.hu link első felében szereplő “valami” helyére tetszőleges szó írható. Ez a szó az aldomain.

Aldomain-ek segítségével oldalaid elszeparálhatók egymástól, mégis összekapcsolja őket a fő domain név.

 

Aldomain létrehozásához válaszd a cpanel adminisztrátori felületen az “Altartományok” ikont. Itt megadhatod az aldomain nevét, és azt a könyvtárat a tárhelyeden (érdemes nem a public_html könyvtárban létrehozni az aldomainhez tartozó mappát, hanem adj meg neki egy subdomains nevű mappát a public_html mappával egy szinten), ahol aldomain-hez tartozó weboldal található.

A példán látható esetben a valami.testdomain.hu aldomainhez a “Létrehozás”-ra kattintás után a subdomains/valami könyvtárat fogja létrehozni a cpanel, és ide kell majd feltöltened a weboldalt, amely a valami.testdomain.hu -n fog megjelenni.

aldomain létrehozása

Parkolt domain (Alias)

Parkolt domainek: több domain ugyanazzal a tartalommal, mint a tárhely fő domainje.

A parkolt domain név tulajdonképpen egy fő domain név más néven nevezése, alias-a. Tételezzük fel, hogy tied a sajatdomain.hu és az en-domainem.hu. Ha tárhelyed fő domain neve a sajatdomain.hu és az adminisztrációs felületen parkolt domainként veszed fel az en-domainem.hu-t, akkor az en-domainem.hu cím alatt ugyanaz a tartalom fog megjelenni mint a sajatdomain.hu alatt. A két oldal teljesen megegyezik. Azaz minden parkolt domain a tárhelyen a public_html mappára mutat.

A parkolt domain beállításához írd be a parkolni kívánt domain nevet a cpanelen a domain->aliasok menüpontban!

 

Jó tudni!

A parkolt domainek beállítása után több domainen fog betöltődni ugyanaz a tartalom. Ezt bizonyos keresők büntetni szokták, ezért érdemes a parkolás után beállítani a domainre egy 301-es átirányítást is.

Hozzáadott domain (kiegészítő tartomány)

Hozzáadott domainek: több domain egy tárhelyen, eltérő weboldalakat megjelenítve, különböző mappából.

A parkolt domain-hez hasonlóan ebben az esetben is több domain-t rendelünk egy tárhelyhez. Itt azonban megadható, hogy a hozzáadott domain a tárhely melyik könyvtárára mutasson, így egy tárhelyen megjeleníthető akár több domain tartalma is.

Ha az alábbi képen látható módon veszed fel a hozzáadott domaint, akkor a cpanel létrehoz egy könyvtárat a “Domain hozzáadása” gombra kattintás után a hozzáadott domainedhez a tárhelyed gyökerében. Így teljesen elkülönítve tudsz két domain nevet kezelni.

TIPP

Ha nem tudsz létrehozni hozzáadott domaint a cPanel felületen ellenőrizd, hogy nincsen-e felvéve már ugyanaz a domain parkolt domainként. A tárhelyen fő domainjét nem szükséges felvenni hozzáadott domainként. A fő domained mindig a public_html mappára mutat.

Jó tudni!

Ha parkolt vagy hozzáadott domain neveket szeretnél használni, nem elég itt engedélyezni, hanem az weboldalunkon le kell adnod egy új domain megrendelést a parkolt vagy hozzáadott domain nevével. A díjakat az itt található táblázatunk tartalmazza.

43 Hozzászólás

 • Farkas László
  Posted 2012. 05 15. 13:18 0Likes

  Tisztelt Tárhelypark!
  Segítséget szeretnék kérni.
  Megrendeltem Önöktől a pufisoft-os tárhelyem
  mellé a farkaslak.ro-t is. Hozzá is adtam az addon domainekhez.
  Működik: http://farkaslak.ro/index.html
  Nem működik: farkaslak.ro
  pedig szeretném, hogy az index.html kiírása nélkül is működjön.
  A folder, ahova mutat /public_html/farkaslak.ro
  Olyan, mintha ez a folder nem lenne virtuál directory…

  Előre is köszönöm,
  Farkas László

  • Endre
   Posted 2012. 05 15. 13:28 0Likes

   Kedves László!

   Az én böngészőmbe ha beírom, hogy farkaslak.ro akkor betöltődik ugyanaz az oldal, mint a http://farkaslak.ro/index.html
   Ha neked nem töltődik be, kérlek frissítsd a böngésződ cache-ét (ctrl-f5 billentyűkombinációval pl.)

   Mivel az addon domainnél public_html/farkaslak.ro -t állítottál be, így most a farkaslak.ro domain tartalma úgy is elérhető, hogy http://pufisoft.hu/farkaslak.ro/
   Ha ezt nem szeretnéd, akkor:
   1. töröld a hozzáadott farkaslak.ro domaint
   2. Add hozzá újra úgy, hogy a mappa ne a public_html-ben legyen, tehát public_html/farkaslak.ro helyett csak /farkaslak.ro -t írjál az addon domainnél a könyvtárhoz
   3. Helyezd át a tartalmat a public_html/farkaslak.ro könyvtárból a farkaslak.ro könyvtárba
   Ezek után már teljesen függetlenül fogod tudni használni a két domaint.

 • Trackback: DNS szerver átirányítás – tárhely használata saját domainnel | Tárhelypark segítség
 • Németh Tibor
  Posted 2014. 06 03. 10:08 0Likes

  Üdv!

  Az XY.hu domain az alapértelmezett domainem. Hol tudom beállítani a cPanelen, hogy az ehhez a domainhez tartozó document root ne a public_html legyen, hanem a public_html/XY.hu?

  Köszönöm.

 • Endre
  Posted 2014. 06 03. 10:36 0Likes

  Kedves Tibor!

  Ezt nem tudod állítani, tehát a fő domained dokumentum gyökere a public_html, ezen nem lehet változtatni. A megoldás: helyezd át a tartalmat az almappából a public_html-be!

  • Németh Tibor
   Posted 2014. 06 03. 11:24 0Likes

   Kedves Endre!

   Ez nekem nem “megoldás” mert így a gyökérben káosz lesz. Én szépen minden projektnek szeretnék egy külön mappát. Bizonyára meg tudjátok oldani valahogy máshogyan is.

   Köszi.

 • Zoltán
  Posted 2014. 08 20. 19:01 0Likes

  Kedves Endre!

  A parkolt domainok hogyan befolyásolják a Google helyezést? Azt hallottam, hogy a Google nem szereti, ha több domain mutat egy tárhelyre és ez megmutatkozik a helyezésben.

  Köszönöm!

 • Nádasi Zoltán
  Posted 2014. 08 28. 13:57 0Likes

  Tisztelt Tárhelypark!

  Az önök tárhelyén található az alábbi oldal: http://185.51.65.16/~agrarmed/agrarmediairoda.hu/

  Más szolgáltatónál van az http://agrarmediairoda.hu/ domainem. Ha azt szeretném, hogy az alábbi domain beírásával a fentebbi weboldal jöjjön be akkor parkolt vagy hozzáadott domaint érdemes-e használni?

 • Nádasi Zoltán
  Posted 2014. 08 28. 14:02 0Likes

  Tisztelt Tárhelypark!

  Egy másik szolgáltatónál van ez a domainom: http://agrarmediairoda.hu/
  Azt szeretném, hogy az önöknél hosztolt alábbi oldalra mutasson: http://185.51.65.16/~agrarmed/agrarmediairoda.hu/
  Ekkor az átirányítás után parkolt vagy addon domainként kell-e felvennem a domaint?

 • Endre
  Posted 2014. 08 28. 14:11 0Likes

  Kedves Zoltán!

  Ez esetben valószínűleg érdemesebb a Google által inkább preferált 301-es átirányítást beállítani a domainhez, ehhez először fel kell venni a domaint a parkolt domainek közé, majd utána a cpanel->domainek->domain átirányítások résznél beállítani az átirányítást: http://help.tarhelypark.hu/tarhely/domain-atiranyitasok/

 • Endre
  Posted 2014. 08 28. 14:43 0Likes

  Kedves Zoltán!

  Másik kérdésedhez: ha beállítottad a domaint a nálunk lévő tárhelyed IP címére (A rekord módosítás), akkor nálunk már nem kell külön felvenned parkoltként vagy hozzáadottként, mert ez a tárhelyed fő domainje, és a public_html mappába kell majd feltölteni a fájlokat.

 • Zoltán
  Posted 2014. 09 02. 11:36 0Likes

  Tisztelt Tárhelypark!

  A http://185.51.65.16/~agrarmed/agrarmediairoda.hu/ helyen lévő oldal az agrarmediairoda.hu (más szolgáltatónál lévő) domainnel elérhető, betöltés után azonban az domain helyett az előbb említett hosszú cím látható. Hogyan lehet megoldani, hogy a címsorban az agrarmediairoda.hu legyen olvasható, valamint az aloldalak (pl. agrarmediairoda.hu/vmi) külső linkből elérhetőek legyenek?

  Köszönettel:
  Zoltán

 • Endre
  Posted 2014. 09 02. 12:52 0Likes

  Kedves Zoltán!

  Ha most állítottad át a domained IP címét a mi szerverünkre, akkor az még nem állt át a szerverünkre, jelenleg be van állítva egy 301-es átirányítás a domainre, hogy az ideiglenes linken lévő oldal töltődjön be.
  Tehát ha átállt a domained a szerverünk IP címére (tárhely hozzáférési információk levelünkben találodezt az IPt) akkor lesz jó az oldal, ha a public_html-be áthelyezed a weboldal mappáit és fájljait a mostani alkönyvtárból. A tárhely fő domainjének elérési útja (dokumentum gyökere) nem változtatható, az mindenképp a public_html kell, hogy legyen.

 • Zoltán
  Posted 2014. 09 03. 09:56 0Likes

  Kedves Endre!

  A beépített Joomla telepítő helyezte a jelenlegi mappába a public_html-en belül az oldalt. Ha simán áthelyezem fog rendesen működni?

  Köszönettel:
  Zoltán

 • Endre
  Posted 2014. 09 03. 11:35 0Likes

  Először próbáld ki, hogy lemented saját gépre az alkönyvtárban lévő mappákat és fájlokat és utána bemásolod őket a public_html-be. Ha működik, akkor utána törölheted az alkönyvtár tartalmát.

 • iamz
  Posted 2014. 11 13. 20:43 0Likes

  Ha van egy tárhelyem, akkor nem értem pontosan – két teljesen különböző honlapot is tudok rajta tárolni?
  Nem aloldalát, nem átirányítva, hanem két külön tartalmat saját domain nevekkel.

 • Endre
  Posted 2014. 11 14. 14:04 0Likes

  Igen, egy tárhelyen teljesen különböző tartalommal tud működni több domain (weboldal). A hozzáadott domaineknél tudod beállítani azt a könyvtárat, amelyből a hozzáadott domained szeretnéd, hogy működjön.

 • Benke Attila
  Posted 2015. 03 14. 21:28 0Likes

  Szia Endre,

  Több , (2-3 db blogot) weboldalt szeretnék működtetni wordpress felületen.
  Melyik tárhely csomagot válasszam ?

  Üdv
  Attila

 • Endre
  Posted 2015. 03 16. 11:22 0Likes

  Kedves Attila!

  Legalább az 1000-es tárhelyet ajánlom ehhez.

 • Norbert
  Posted 2015. 05 19. 17:40 0Likes

  Jó napot van több domin nevem is ami máshol van és szeretném ha ezeket a domain neveket beírja valaki a böngészőbe akkor mindegyik ide irányítson át pl: nemetbe-utazas.eu —–> ez az egyik Domin “http://nemetbeutazaskft.hu”

 • Endre
  Posted 2015. 05 20. 09:25 0Likes

  Kedves Norbert!

  A nemetbeutazaskft.hu domain regisztrátorától kérje, hogy állítsanak be egy 301-es átirányítást hogy a domain a nemetbe-utazas.eu-ra legyen átirányítva!

  • Norbert
   Posted 2015. 05 25. 08:44 0Likes

   Megkértem őket és készen van most mit tegyek ?

 • A. Márk
  Posted 2016. 06 25. 12:08 0Likes

  Tisztelt Endre!

  A problémám az lenne, hogy van egy tárhelyem és domainem a tárhelyparknál ( zsiroldo.net ). Máshol lett regisztrálva a zsiroldo.com de átírányítottam az A rekordját ide. A problémám az, hogy az átirányítás után ezt a hibaüzenetet kapom:
  zsiroldo.com uses an invalid security certificate. The certificate is only valid for the following names: *.tarhelypark.hu, tarhelypark.hu Error code: SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN

  A választ előre is köszönöm.

 • Endre
  Posted 2016. 06 29. 08:45 0Likes

  Kedves Márk!

  Nálam a http://zsiroldo.com -on nem látható jelenleg hibaüzenet.
  A konkrét problémával írj nekünk, ha még mindig fennáll:
  https://ugyfel.tarhelypark.hu/submitticket.php?step=2&deptid=4

 • Márk
  Posted 2016. 08 16. 06:53 0Likes

  Tisztelt Endre!

  Köszönöm az előző választ, az a probléma megoldódott.
  A most aktuális problémám az, hogy van egy olyan tárhelyem amin 2 domaint szeretnék használni, két külön blogmotorral. az egyik, jól működő oldal a public_html mappában a másik, a public_html mappán kívül saját mappában van. Hozzáadtam a “Hozzáadott domainek”-nél a frissen vásárolt freeewheel.​com domaint, dokumentum gyökérnek megadtam a /freeewheel.​com-t, aldomainnél a freeewheel van, átirányítás ki van kapcsolva. A hiba az az, hogy a freeewheel.​com folyamatosan “http://matrixrendszer.com/freeewheel.com/” -ra irányít át, ahol nincs semmi. A matrixrendszer.com a tárhellyel vásárolt domain ami a public_html-ben van. Átnéztem a többi domain beállítási lehetőséget, Aldomainek: itt csak egy freeewheel.matrixrendszer.com bejegyzés van, de az sem irányít át. A parkolt domainek és az átirányításoknál nincs bejegyzés. Szeretnék segítséget kérni ebben, hogy a freeewheel.com a saját tartalmát mutassa és ne a másik mappában próbáljon elérni valami nem létező tartalmat. Chrome és Firefoxnál produkálja ezt a hibát, Vivaldi böngészőben a megfelelő eredményt kapom, Microsoft Edge-ben is. Viszont ha másik gépről nézem, ahol most nyitom meg előszőr ezt a honlapot, akkor ott is ezt produkálja. A segítséget előre is köszönöm.

 • Endre
  Posted 2016. 08 16. 11:28 0Likes

  Kedves Márk!

  A böngésződ cache-ében ragadhatott be, az én gépemen nem irányít át a freeewheel.​com.

  • Márk
   Posted 2016. 08 16. 11:36 0Likes

   Köszönöm a gyors választ. Igen sajnos ez történt. A problémám megoldódott.

 • Melinda
  Posted 2017. 01 04. 16:40 0Likes

  Kedves Endre!
  Azzal a problémával fordulok hozzád segítségért, hogy van egy tárhely, amelyen több, egymástól teljesen különböző weboldalakat szeretnék külön könyvtárakban tárolni.
  A tárhely eredeti domainje legyen: fodomain
  Az újonnan létrehozott és napokban tőletek megrendelt domain, amit itt el kívánok helyezni, legyen: ujdomain.
  Néhány hete én létre is hoztam az ujdomain aldomaint, tehát lett egy ujdomain.fodomain.hu weboldalam, amin elkezdtem építeni a weboldalt.
  E-mailes értesítésetekre, miszerint “A .hu domainek bejegyzéséhez szükséges, hogy fel legyenek véve valamilyen tárhelyen. Kérlek vedd fel a tárhelyen hozzáadott vagy parkolt domainként a domainedet!” megpróbáltam is ezt megtenni.
  A hozzáadott (addon) domain felvétellel próbálkoztam, eredménytelenül, mert minduntalan a “(XID vee669) A(z) „ujdomain.fodomain.hu” tartomány DNS-bejegyzése már létezik.” hibakóddal találtam szemben magam. (A vee669 helyén emlékeim szerint nem ez a kód volt, hanem valami más, de azóta már mások a beállítások, és nem tudom másolni az egészen pontos akkori hibaüzenetet.)
  Ahogy a cikkben javasoltad is, ellenőriztem a parkolt domaineket. Nem volt felvéve ez a domain. Biztos, ami biztos, ellenőriztem a hozzáadott domaineket. Ott sem volt. Az aldomainek között természetesen ott volt, hiszen azon keresztül építettem eddig is a weboldalt.
  Megpróbáltam hát, mi van akkor, ha törlöm az aldomaint. Szuper! Működött! Igenám, csakhogy utána kaptam csak a fejemhez, hogy bakker mostantól nem fogom tudni fejleszteni a weboldalam, mert az ujdomain.hu még nincsen kész, az ujdomain.fodomain.hu meg már nem él.
  Ez így nem jó. Próbáljuk meg visszacsinálni. Töröltem a hozzáadott ujdomaint. Megint létrehoztam az aldomain ujdomaint. De csak másik mappa névvel tudtam, akkor másoltam át bele a fájlokat… akkor valahogy nem is jó helyre mutatott, “nincsen felöltve a weboldal tartalommal” vagy valami ilyesmi szöveg jött ki. Nagy nehezen elértem, hogy végre megint van valami kapcsolat az ujdomain.fodomain.hu cím és a kívánt mappa között (amiben a fájlok vannak), de most meg egy
  “SORRY!
  If you are the owner of this website, please contact your hosting provider: webmaster@aldomain.ujdomain.hu
  It is possible you have reached this page because: […]”
  hibaüzenetű oldal fogad.

  Tehát jelen felállás szerint elviekben nem tudjátok bejegyezni a ujdomain.hu-t, mert nincsen létrehozva, ugyanakkor már szerkeszteni se tudom a bejegyzésig a weboldalt az ujdomain.fodomain.hu címen.

  Ilyenkor mi lehet a teendő?

  Válaszod előre is köszönöm!

  • Melinda
   Posted 2017. 01 04. 17:41 0Likes

   Hosszas nyüstölés után valahogyan sikerült megoldanom, hogy legyen egy ujdomain2.fodomain.hu oldalam, ami működik, és mellette egy ujdomain.hu-m, amit majd bejegyeztek.
   De ez így azért kényelmetlen. Nem lehet megcsinálni, hogy amikor az ember igényel egy tárhelyhez egy új domain nevet, és ha azon a tárhelyen az adott domain már ott van, mint aldomain, amin “teszt” üzemmódban épülhet a weboldalt, akkor működjön a kettő együtt? Hogy létre lehessen hozni úgy az új domaint, hogy a már meglévő aldomainhoz nem kell hozzányúlni?

   • Bóna Endre
    Posted 2017. 01 04. 21:57 0Likes

    Kedves Melinda!

    Valahol azután romlott el a dolog, amikor a legelső “ez a DNS bejegyzés már létezik” hibát kaptad. Ezt azért adta a cpanel, mert létrehoztad már azt az aldomaint, amely egyébként a hozzáadáskor létre akart jönni. Lenti példával világos lesz. A megoldás az ilyenkor csak, hogy törölnöd kell az előzőleg létrehozott aldomaint, majd amikor a hozzáadott domaint felveszed, akkor újra létre fog jönni ismét az aldomain.
    A cpanel csak úgy tudja kezelni a hozzáadott domaineket, hogy készít egy aldomaint is hozzá. Az aldomain nevét te adod meg, amikor beállítod a hozzáadott domaint: tehát pl: hozzaadott.com domain esetén:

    Hozzáadott domain: hozzadott.com
    aldomain: hozzadott
    dokumentum gyökér: bárhol lehet a tárhelyeden (nem csak a public_htmlben)

    Ha ezután megnyomod a hozzáadás gombot, akkor a következő fog történni:
    – létrehoz a cpanel egy olyan aldomaint, hogy hozzadott.fodomain.hu (ha van már ilyen akkor error*),
    – Létrehozza az alapértelmezett DNS rekordokat a hozzaadott.com-hoz
    – Bejegyzi a domaint az apache konfigurációban, így a rendszer kvázi “tudja”, hogy a domain melyik tárhelyhez és melyik mappához tartozik.

    *Ha még nincs meg az aldomain (tehát a hozzadott.fodomain.hu), akkor sikerülni fog a hozzáadás, ha létezik, mert korábban létrehoztad, akkor az lesz a hiba, hogy a “DNS bejegyzés már létezik”. És ezért is sikerült volna a hozzáadás, ha hozzadott2.fodomain.hu val próbálkozol már az elején, vagy mondjuk a weboldal fejlesztését nem a hozzadott.fodomain.hu -n csinálod, hanem pl. az akarmi.fodomain.hu -n.

 • Dénes
  Posted 2017. 01 18. 09:19 0Likes

  Kedves Endre! Érdeklődés szintjén érdekelne, hogyha a tárhelyen beállított fődomain megszűnik, mert lejár és nem fizetem tovább, mert helyette van egy másik parkolt, vagy hozzáadott domainem, akkor a tárhely azért működni fog a többi domainen? Azt tudom, hogy a fődomain nem igazán változtatható, okoz bármilyen problémát a tárhely szempontjából ha már nem elérhető a fődomain, csak egy másik parkolt domain?

 • Endre
  Posted 2017. 01 19. 08:30 0Likes

  Kedves Dénes!

  Semmilyen problémát nem okoz, ha lejár a fődomain, a többi hozzáadott- és parkolt domain továbbra is ugyanúgy fog működni.
  A parkolt domain mindig a public_html mappára mutat, tehát a fődomain helyett a parkolt domain tudja használni a public_html mappát.

  • Dénes
   Posted 2017. 01 19. 08:33 0Likes

   Köszönöm! 🙂

 • Zoltán
  Posted 2017. 06 29. 11:52 0Likes

  Hello
  Az a problémám, hogy a domainmappáim-ban lévő honlapok más és más PHP verziót igényelnek.
  Megoldható, hogy egy aldomainhez más PHP verzió legyen mint mondjuk a fődomain weoldalához?

  • Endre
   Posted 2017. 06 29. 12:21 0Likes

   Kedves Zoltán!

   A cpanel13-as szerverünkön már van lehetőség a PHP verziók domainenkénti beállítására.
   Kérlek írj emailt az ügyfélszolgálatra!

 • Hoffmann András
  Posted 2017. 07 10. 08:04 0Likes

  Tiszteletem. A Thaitrade.kft weblapja parkolásba van és áthoztam önökhöz. Akkor 2 domain járt le és azokkal együtt. Most viszont évfordulós lett a harmadik is és szeretném áthozni de a C panelen sehol nem találok ilyen lehetőséget. Hol tudom a harmadik domaint beregisztrálni, hogy áthozhassam?

  • Endre
   Posted 2017. 07 10. 10:59 0Likes

   Kedves András!

   A cpanelen vegye fel a domaint a hozzáadott domainek közé: https://help.tarhelypark.hu/tarhely/hozzaadott-domain/
   A domain átregisztrációt pedig rendelje meg az ügyfél felületen belépés után (megrendelés->domain regisztráció),
   Hu domain esetén: a szükséges dokumentumokat töltse fel hozzánk, és intézzük az átregisztrációt.

 • Siposné András Ildikó
  Posted 2017. 09 03. 17:51 0Likes

  Kedves Endre!

  Ha egy tárhelyet és hozzá két domaint szeretnék rendelni, amiből az egyiket majd parkoló domainként fogom beállítani, van annak jelentősége, hogy melyik melyik lesz? Az egyik .hu, a másik .com lesz, és azt tudom, hogy a fő mindig a public_html-re mutat, és ez nem változtatható. De van bármi a működésben, amikor gond lehet abból, ha a gyakrabban használt, fontosabb domain lett a parkoló, és a fő pedig egy olyan, amit csak az elírások végett foglaltam le (mármint azért, hogy ha a kereső rosszul írja be a címet, akkor is rám találjon)?

  Köszönöm:
  S. A. Ildikó

  • Endre
   Posted 2017. 09 04. 09:41 0Likes

   Kedves Ildikó!

   Működés szempontjából mindegy, hogy melyik a fő domain, mindegyiket át lehet irányítani a másikra. Ha tudja, hogy mondjuk a .hu-n lesz a weboldal, és a .com ár lesz irányítva a .hu -ra. Akkor praktikusabb, ha a .hu a fődomain. A com pedig lehet parkolt, és erre be lehet állítani a 301-es átirányítást, hogy a böngészőt átdobja a .hu -ra.

   • S. A. Ildikó
    Posted 2017. 09 04. 10:07 0Likes

    Kedves Endre!

    Köszönöm a válaszát!

    Üdv:
    Ildikó

 • Peter
  Posted 2018. 04 05. 10:23 0Likes

  Üdv,
  Az volna a kérdésem, hogy van-e mód a tárhelyhez rendelt fő domain megváltoztatására. A jelenlegi egyik hozzáadott domaint szeretném a tárhely fő domain-jeként látni, főleg mivel a számlán is szerepel.
  Köszönöm a válaszát előre is.
  Peter

  • Endre
   Posted 2018. 04 05. 11:24 0Likes

   Igen, meg lehet változtatni a fő domaint a hozzáadottra. Kérlek írj emailt nekünk az ügyfélszolgálatra, és beállítjuk. Ilyenkor töröljük a hozzáadott domaint, megváltoztatjuk arra a fődomaint. A feladatod annyi lesz, hogy ha hozzáadott domain mappájából át kell helyezni a fájlokat a public_html-be, de ezt a cpanel fájlkezelőjével egy húzással gyorsan el lehet végezni.

 • Csaba
  Posted 2022. 01 13. 08:14 0Likes

  Üdvözlöm,

  Szeretnék bérelni egy tárhelyet (Tárhely 4000-et néztem) 3 különböző domain-hoz tartozó egymástól független weboldalnak. Gondolom fő domain-nek a public_html -ben érdemes megadni/elheyezni a legtöbbet látogatott oldalt, majd a másik két domain-nek és oldalnak létrehozok a cPanelben un. “Hozzáadott domain”-t. Remélem jól értelmeztem!
  Ebben az esetben minden “külső” domain-nek ugyanazt az IP-címet kell beállítani? Ha igen akkor honnét fogják tudni hogy az adott domain nevekről melyik mappába kell irányítani a böngészőt? Ezt már az Önök szervere fogja lekezelni?

  Válaszát köszönöm
  Csaba

Hozzászólás küldése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .