VIP tárhely szerver sebessége

A korlátlan VIP tárhely egy speciális szolgáltatásunk, ahol egyetlen szerverre maximum 50 felhasználó teszünk. Ez lehet kevesebb is, függően attól, hogyan alakul a szerver teljesítménye, illetve attól, hogy az egyes oldalak mennyit foglalnak. De mit várhatsz egy ilyen prémium tárhely szolgáltatástól? Megpróbáltuk összeszedni, a technikai jellemzőket, és pár működő oldal teljesítményéhez hasonlítani azokat.

A tárhelyeket kiszolgáló szerver

Minden tárhely szerverünk kiemelkedően magas technikai jellemzőkkel bír. Ha nem vagy az, aki szereti ezeket átböngészni, akkor nyugodtan ugorj tovább, és legyen annyi elég, hogy szervereink teljesítménye sokszorosa bármelyik asztali PC vagy Macbook Pro teljesítményének.

  • Dual Intel Xeon Processzor E5 20 mag 40 szál
  • Minimum 128 Gb DDR4 ECC memória
  • 4 vagy 8 db 800 Gb Intel Datacenter SSD RAID10
  • 1600 vagy 3200 Gb tárkapacitás
  • LSI hardware RAID
  • Gigabit Ethernet

A szerver felosztása

Egy-egy fentebb leírt konfiguráció képes kiszolgálni több ezer átlagos weboldalt egyidejűleg, vagy akár egy weboldal esetén napi több százezer látogatót. (Ehhez természetesen konfigurálni is kell az oldalt vagy a különböző szoftvereket). Mivel szeretnénk maximalizálni a VIP tárhelyek sebességét, ezért egy szerverre nem teszünk, csak maximum 50 weboldalt, és ezeknek extrém mennyiségűt adunk a fentebb felsorolt erőforrásokból.

A tapasztalataink szerint 50 tárhely esetén egy-egy tárhelynek gyakorlatilag minden pillanatban lesz rendelkezésre álló szabad processzormag (több is), memória és IO kapacitás, mert 50 weboldalnál szinte kizárt, hogy mind az 50 oldalra egy időpillanatban érkezik kérés. Az SSD felosztását már leírtuk másik bejegyzésünkben, így arra most nem térünk ki. Annyit érdemes tudni, hogy az így létrehozott webhoszting szolgáltatás sebessége akár felül is múlhatja egy-egy gyorsabb VPS sebességét, viszont nem kell adminisztrálni azt.

Az így kezelt oldalak sebességére a szerver sebességéből és a kis számú ügyfélből adódóan garanciát is tudunk vállalni. Az 1 másodperces garanciáról részletesen írtunk már.

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..