Webstatisztika – Awstats

Mi az az AWStats?

Az AWStats egy webstatisztika generátor, ami részletes jelentéseket szolgáltat az oldalad látogatóiról. 

Kattints a cPanelben a Mutató->Awstats ikonra

cpanel awstats ikon

Az Awstats webstatisztika megtekintéséhez kattints a megfelelő domainnel egy sorban lévő nagyító ikonra:

awstats - domain kiválasztása

Ezután megjelennek a domainhez tartozó statisztikák. Itt lehet megnézni többek között, hogy ki, honnan, mikor, hányszor, mennyi ideig, milyen operációs rendszerrel és böngészővel látogatta az adott domain-t. A bal menüt az AWStats jelentés különböző részei közötti navigációhoz használjuk.

Az összesítésben meg tudod nézni, hogy hányszor léptek be egy adott oldalra (Látogatások száma), ezen belül hány oldalt néztek meg (Oldalak), hányszor érték el az összes oldalon található fájlokat (Találatok): ez lehet bármely képfájl, hangfájl, stb. ami az oldalról lekérésre kerül, és mindez mekkora adatmennyiségben történt.

Az Awstats programot jól kiegészíti a Google Analytics.

 

 

3 Hozzászólás

 • Trackback: Aldomain statisztikák | Tárhelypark segítség
 • Jani
  Posted 2019. 01 29. 13:46 0Likes

  Üdv!
  A frissen beindított tárhelyhez hol lehet aktiválni az awstats modult? A regisztrált domainek listája helyett ez látszik csak: “There are no domains which have awstats stats to display. ”
  Jani

  • Bóna Endre
   Posted 2019. 01 30. 09:40 0Likes

   Kedves Jani!

   Ennek automatikusan működnie kell, ha már van nézettség, de a statisztika időről-időre frissül csak, tehát ha volt is forgalom, az kb. legfeljebb 1-2 napon belül kell, hogy megjelenjen. Ha nem menne, kérlek írj az ügyfélszolgálatunkra és megnézzük!

Hozzászólás küldése

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .