WordPress automatikus mentés

WordPress oldalad automatikus mentését a cPanelen a Softaculousban tudod beállítani. A mentés mindent tartalmazni fog, amire az oldal visszaállításához szükség van! Ezt a mentést később letöltheted vagy visszaállíthatod pár kattintással.

WordPress automatikus mentés beállítása

A cPanelen a Szoftver->Softaculous menüpontot keresd meg.

Ha még nem telepítetted a WordPress-t akkor a telepítés közben is meg tudod adni, hogy automatikus mentést készítsen. A telepítésről szóló segítség cikkünket itt találod.

Ha áthelyezted hozzánk a WordPress oldaladat, akkor be tudod importálni a Softaculous-ba, hogy később beállíthasd hozzá az automata mentést. Ezt így tudod megtenni:

Softaculous főképernyő->

softimport1

WordPress->Importálás

softimport2

 

Válaszd ki a domaint vagy aldomaint amelyen a Softaculousba illesztendő WordPress van:

softimport3

 

Ha végzett, amely elég gyorsan meg szokott történni, ezt fogod látni:

softimport4

 

Az áttekintésnél fogod látni az összes telepített WordPress-t. Itt a szerkesztés ikonra kattintva tudod előhozni a beállításokat.

softimport5

 

A főbb beállítások a következők:

  • Disable Update Notifications: ha bepipálod, akkor nem fog küldeni a WordPress frissítésről emailt a program
  • Auto Upgrade: ha bepipálod, automatikusan frissíti a WordPress-t a legfrissebb verzióra
  • Auto Upgrade WordPress Plugins/Themes: ha bepipálod, automatikusan frissíti a program az aktív WP témákat és plugineket
  • Automated Backups: Itt tudod állítani az automatikus mentést!
    • Once a day: naponta, once a week: hetente, once a month: havonta egyszeri mentést készít a program.
    • Backup rotation: itt lehet megadni, hogy hány darab mentést készítsen a Softaculous, és ezek cserélődnek. Ha Unlimited-re állítod, akkor sohasem töröl a prgram és hamarosan meg fog telni a tárhelyed!
    • Select files and folders: opcionális, itt egyéb fájlokat vagy mappákat lehet hozzáadni a mentéshez (ezt nem szükséges használnod normál esetben).
    • Use above selected files/folders for Backup: Ha “No” a beállítás (ez az ajánlott), akkor minden fájlt ment a könyvtárból, ha “Yes”, akkor csak az adott telepítéshez tartozó fáljokat.

softimport6

A Save Installation Details -re kattintva mentsd el a beállításokat! Ezzel beállítottad az automatikus mentést!

Egyszeri WordPress mentés letöltése

Mentéshez kattints a letöltés ikonra az áttekintés résznél, és az rögtön letöltődik a gépedre:

softimport7

Mentés visszaállítása

1. Softaculous alap képernyőjén jobb felül találod a “Mentések” ikont

softimport8

2.  Válaszd ki azt a mentést amelyet vissza szeretnél állítani

softimport9

 

A visszaállítás után kiírja a program ha végzett, ezzel visszaállítottad az oldalt a kívánt korábbi időpontra!

6 Hozzászólás

  • Radio
    Posted 2015. 10 17. 08:05 0Likes

    Szia
    Abban szeretnék segitseget kerni, hogy tegnap este ota nem tudok a honlap admin feluletere bejutni. beirom a felhasznalonevem es a passwordot, es semmi nem tortenik. Nincs hibauzenet, meg azt sem irja, hogy esetleg rossz a jelszo.
    Mi lehet a baj? Szolgaltatóhiba?
    Koszonom a segitseged.

  • Endre
    Posted 2015. 10 20. 11:08 0Likes

    Üdv!

    Valószínűleg kitiltotta a rendszerünk az IP címedet, pl rossz bejelentkezés próbálgatás miatt, vagy egyéb okból! Kiderítjük, írj egy emailt a domain neveddel és az IP címeddel! Utóbbit az ipcimem.info weboldalon találod.

  • Attila
    Posted 2015. 10 23. 07:26 0Likes

    Halló, jó reggelt!
    Nem találom a megoldást, lehet korán van még…

    A mentést amit a szgépemre lementettem, hogyan tudom visszatölteni, majd abból visszaállítani az oldalam?

    Köszi, Attila

    • Attila
      Posted 2015. 10 23. 07:36 0Likes

      … FTP-n keresztül a softaculous_backups mappába visszatöltöm…? Igen azt hiszem rájöttem. Köszi

  • Csutorás Ferenc
    Posted 2016. 08 20. 16:28 0Likes

    Szia!
    Sablonfrissítés érhető el, de félek elindítani, hátha elvesznek a módosításaim.????
    Megmaradnak a sablonon végzett módosításaim?
    Frissítsek, vagy felesleges? Tanácstalan vagyok.
    Előre is köszönöm a választ.
    Feri

  • Endre
    Posted 2016. 08 22. 08:19 0Likes

    Kedves Ferenc!

    Ezt nehéz pontosan megmondani, attól is függ, hogy mennyi módosítást végeztél a sablonod fájljaival.
    A frissítés előtt mentsd le az oldalhoz tartozó fájlokat és adatbázist, és akkor nem lehet nagyobb baj, minthogy visszaállítod az oldalt mentésből.

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..