WordPress oldal költöztetése – 2/2 visszaállítás

Ha lementetted előző szolgáltatódnál lévő tárhelyedről a WordPress oldalad, ahogy az cikkünk első részében leírjuk, akkor már csak a feltöltés marad a nálunk lévő tárhelyre.

Fájlok feltöltése cpanel fájlkezelőjével

1. Keresd meg a gépeden a lementett WordPress-es fájlokat és könyvtárakat, és csomagold be zip-pel a következőképpen:

wordpress költöztetés 2 - FTP felmásolás

Jó tudni!

Ha a zip fájlod úgy néz ki, hogy pl. zip/wordpress/fájlok és könyvtárak, akkor saját gépen csomagold ki a zip-et, és úgy csomagold be, hogy így legyen: zip/fájlok és könyvtárak. Ha nem így teszel, akkor a feltöltés után a cpanel egy wordpress könyvtárban fogja elhelyezni a fájlokat, és azok úgy lesznek elérhetőek, hogy domained.hu/wordpress

2. A cPanel fájlkezelőjében az oldalad telepítési könyvtárát keresd meg. Ez fő domain esetén mindig a public_html, ha pedig hozzáadott domainen szeretnéd megjeleníteni az oldalt, akkor a hozzáadott domain dokumentum gyökerét kell megkeresned, ezt legkönnyebben a domainek->hozzáadott domainek részen tudod kideríteni a cpanelen.

Itt kattints a Feltöltés ikonra, majd a Tallózás-ra, és keresd meg a zip fájlt, majd töltsd fel. Ha végzett a feltöltéssel, akkor a zip fájlt meg fogod találni a megfelelő könyvtárban.

3. A fájlkezelőben kattints egyszer a zip fájlra, majd kattints a Kibontás ikonra, majd a képen látható módon csomagold ki a zip fájlt:

wordpress költöztetés 2 - zip kicsomagolás

Ha ez megvan látni fogod rögtön a fájlkezelő ablakban a kicsomagolt könyvtárakat és fájlokat. A zip-et töröld a tárhelyről, hogy ne foglalja a helyet!

Jó tudni!

Ha nagyobb mennyiségű adatot szeretnél kicsomagolni, akkor azt nem biztos, hogy 2 perc alatt ki fogja csomagolni a szerver. Ha pedig nem végez ez alatt, akkor a kicsomagolás nem lesz teljes. Ezért nagyobb állomány (pl. több száz MB) Javasoljuk az FTP-n keresztüli másolását, a már kicsomagolt fájloknak!

4. Adatbázis visszaállítása

A lementett WordPress adatbázis fájlodat phpMyAdmin felületen tudod feltölteni. Ahhoz hogy ezt megtedd először létre kell hozni az adatbázist a cpanelen.

Keresd meg a cPanelen az adatbázisok->Mysql adatbázisok menüpontot. Hozd létre az adatbázist egy olyan néven amelyet majd meg kell adnod a wordpress wp-config.php fájlban is.

Jó tudni!

A tárhelyeken általában a felhasználói név a fő domainhez kapcsolódik, ezért valószínű, hogy nem fogod tudni ugyanazon a néven létrehozni az adatbázist, amin a régi tárhelyen volt. Ha figyelmesen követed a leírásunkat, akkor nem lesz gond, leírjuk, hogy mit és hol kell átírnod!

A cpanelen a mysql adatbázisok menüpontban a cpanel userneved előtagjával fogsz tudni adatbázist létrehozni. Példánkban ez a ‘domatest’, tehát itt a domatest_wpfo adatbázist fogom létrehozni.

wordpress költöztetés 2 - új adatbázis létrehozása

5. Adatbázis felhasználó (user) létrehozása

hozz létre egy adatbázis felhasználót. FONTOS: A jelszót jegyezd fel valahova, mert ezt kell majd megadnod a wp-config.php -ban (lásd 6-os pont)!

wordpress költöztetés 2 - mysql felhasznaló létrehozása

6. Kösd össze a felhasználót az adatbázissal:

wordpress költöztetés 2 - felhasználó hozzáadása adatbázishoz

add meg a usernek az összes jogot:

wordpress költöztetés 2 - felhasználói jogosultság mysqlben

7. Most be kell állítani, hogy a WordPress felismerje az adatbázist. Ehhez a wp-config.php -t kell szerkesztened. Ezt a cPanel fájlkezelőjével (Edit-re kattints jobb gomb után) vagy FTP-n keresztül teheted meg (Total Commanderben F4-gyel tudod szerkeszteni a fájlt). A wp-config.php fájlt a telepítési könyvtárad gyökerében találod.

A következő beállításokra kell figyelned:

A DB_NAME egyezzen meg az adatbázis nevével, a DB_USER az adatbázis userrel, és a DB_PASSWORD pedig azzal a jelszóval, amelyet az adatbázis user létrehozásakor megadtál (lásd 5-ös pont).

8. Utolsó mozzanat következik: PhpMyAdmin-ban be kell importálni a régi tárhelyen kiexportált sql fájlt. Keresd meg a cPanel->Adatbázisok->PhpMyAdmin ikonját és amikor beléptél keresd meg azt az adatbázist amelyet létrehoztál. Kattints rá az adatbázisra a bal oldalon, majd az Importálás gombra és tallózd be a saját gépedről az sql fájlt. Amikor végzett a művelettel, akkor nézd meg az oldaladat egy böngészővel, működnie kell!

Nem működik, mi a baj?

Valószínűleg lementésnél nem állítottad át az oldalad URL-jét. Ez abban az esetben lényeges, ha megváltozott a domained, vagy más az elérési útja a WordPress oldaladnak. Ez esetben ezt kell tenned:

Menj a cpanel->adatbázisok->phpMyAdmin menüpontjába, keresd meg az adatbázisok között azt, amelyik a WordPress oldaladhoz tartozik. (Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik ez, akkor a WordPress telepítési könyvtárban a wp-config.php fájlban keresd meg a sort: /** The name of the database for WordPress */ ez alatt találod az adatbázis nevét.)

A phpMyAdmin-on ha megvan az adatbázis, akkor jelöld ki a bal oldalon az adatbázist, majd keresd meg a wp_options táblát, és kattints rá:

Itt két helyen kell átírnod az URL-t:

 • siteurl
 • home

kattints kétszer az URL-re az option_value oszlopban és írd át az új url-re:

A lap alján kattints a következő oldalra, mivel a táblák nem férnek el egy oldalon, és a home sor a második oldalon lesz:

Végül írd át a home sorban lévő URL-t is az újra:

Ha ezzel megvagy akkor a WordPress Oldalad költöztetését sikeresen elvégezted!

Még mindig nem működik!! (Gyakori hibák megoldásai)

Adatbázis kapcsolódási hiba az oldalon: ellenőrizd, hogy a wp-config.php fájlban ugyanaz-e az adatbázis neve, az adatbázis user, és a hozzá tartozó jelszó, amit a cpanel adatbázisok menüpontban megadtál. Illetve azt is ellenőrizd, hogy az adatbázist összekötötted-e a felhasználóval. Bővebb segítséget ehhez itt találsz.

A főoldal bejön jól, de a linkek nem működnek: ellenőrizd a htaccess-t, lehet hogy ahonnan elhoztad az oldaladat már htaccess beállításokra volt szükség.

500-as hibát ad az oldal: ellenőrizd a cpanelen a hibanaplót, htaccess vagy fájl/mappa jogosultság hiba okozhatja.

A főoldal bejön, de az aloldalak 404-re futnak: Olykor nem működnek a szép URL-ek a WordPress alatt, ezt nagyon egyszerűen lehet orvosolni, a Beállítások > Közvetlen linkek oldalon csak kattints rá a Módosítások mentése gombra anélkül, hogy módosítanál bármit a beállítások között. Amennyiben a weboldalon működik cache bővítmény, így azt is érdemes utána üríteni, hogy ne a már letárolt tartalmakat, hanem frisseket kapjunk betöltéskor.

A domain bejegyzés előtti WordPress admin oldal használata

Amíg a domained bejegyzése meg nem történt egy ideiglenes linken tudod elérni az oldaladat. A WordPress admin felületedet viszont csak akkor fogod tudni elérni a domain bejegyzése előtt, ha az alábbi sorokat rögzíted a wp-config.php fájlodban:

<?php után ezt kell beírnod a wp-config.php-ben:

ahol a ~userna5 helyére helyettesítsd be a cpanel felhasználó nevedet!

Ha megvan a domain bejegyzés, akkor töröld a fenti sorokat a wp-config.php-ből!

24 Hozzászólás

 • JUHÁSZ PALÁGYI ILDIKÓILDIKO
  Posted 2013. 12 29. 09:43 0Likes

  én sajnos hiába olvasom az utasításokat nem értek semmitkomoly beteg vagyok nem tudok ígysem helyreállítani semmit segítsetek valahogy kérlek üdv.ildikó

 • Zsolt
  Posted 2014. 10 01. 14:00 0Likes

  Hibátlan leírás, nem működött így az átköltöztetés, köszi!

 • Peet
  Posted 2014. 11 07. 16:36 0Likes

  Nagyszerű, köszönöm szépen! Hatalmas segítség volt, és minden úgy van, ahogy a cikk írja, lépésről-lépésre. 😉

 • Balogh-P. Anna
  Posted 2015. 11 17. 19:37 0Likes

  Köszönöm a leírást, már többször is sikeresen használtam. Arra nem jöttem még rá, hogy a Médiatár linkjei, amit az egyes oldalakra/bejegyzésekbe szúrok be, mitől függ, hogy jók lesznek vagy sem? Én általában az utólagos (adatbázisba való) belenyúlást részesítem előnyben.
  A legfrissebben költöztetett oldalamon sem működnek rendesen a csatolmány linkek. Mire kellene még odafigyelni, vagy mit kellene még pluszban beállítani?

 • Endre
  Posted 2015. 11 18. 09:21 0Likes

  Kedves Anna!

  Ha változik a domain, akkor az adatbázisban át kell írni a linkeket igen. Erre van egy hasznos plugin, ami elvégzi az adatbázis módosítást: https://wordpress.org/plugins/wp-migrate-db/
  Ezt a RÉGI helyen kell feltenni, és ott meg kell adni a plugin beállításainál a site URL-t amin a WordPress oldal majd működni fog, a plugin pedig szépen átírja a hivatkozásokat, és generál egy full sql-t, amelyet az új helyen feltöltve az új hivatkozások fognak működni. A fenti linken van videó is, hogy mit kell csinálni pontosan.

 • Éva
  Posted 2015. 11 27. 11:19 0Likes

  Sziasztok!
  Azt szeretném kérdezni, hogy a nálatok lévő tárhelyen aldomainről fődomainre átköltöztetésnek is ezek a lépései?

 • Endre
  Posted 2015. 11 30. 10:22 0Likes

  Kedves Éva!

  Erre a következő leírásunkban találod meg a választ:

  https://help.tarhelypark.hu/tarhely/wordpress-url-valtoztatas/

 • Sanya
  Posted 2016. 09 25. 17:51 0Likes

  A legjobb leírás! köszönöm!

  • Endre
   Posted 2016. 09 26. 12:23 0Likes

   Köszönjük! Örülünk, hogy segítettünk!

 • Nagy Gergely
  Posted 2016. 10 28. 20:46 0Likes

  Hibátlan, nagyszerű cikk, gratulálok! Én ezt a leírást használom minden költöztetéshez! Nagyon köszönöm a munkátokat! 🙂

 • Somogyvári Orsolya
  Posted 2016. 11 24. 12:39 0Likes

  Kedves Endre!
  Nekem sajnos nem működött az átköltöztetés. Ott akadok el mindig, hogy az adatbázis importálásakor kevesebb tábla lesz az új helyen, mint a régin volt és az oldal nem működik. Mi lehet a probléma? Van valami ötleted ez alapján?
  Az lehet gond, hogy az új tárhelyen egy meglévő adatbázist ürítettem ki és oda próbálom importálni?

 • Gábor
  Posted 2016. 12 04. 21:47 0Likes

  Hello nekem lenne egy olyan kérdésem hogy: költöztettem egy egyszerű wordpress oldalt local ról másik domain re, minden link már működik csak az egyik oldalba beágyazott pdf file jelenik (jelenne) meg csak nem teszi. Ahhoz milyen linket kéne átírnom mert a domain ről meg nem tölti be a wp-admin oldalt..

 • Péter
  Posted 2017. 11 30. 10:31 0Likes

  Sziasztok!
  Nálam költöztetés után a főoldal bejön, de minden oldalra, postra a következő hibaüzenetet adja:
  Not Found
  The requested URL /2017/08/01/nyari-ugyelet-7/ was not found on this server.
  Adatbázis be van állítva, az adatbázisban a permalinkek jól szerepelnek.
  Viszont az admin felületre sem tudok belépni.
  Van valami ötletetek?
  Előre is köszönöm.

  • Endre
   Posted 2017. 12 01. 11:07 0Likes

   Szia Péter!

   Lépj be az adminra, keresd meg a közvetlen hivatkozások menüpontot és ments rá. Ez meg szokta oldani.

   • Juhász Péter
    Posted 2017. 12 01. 11:24 0Likes

    Szia!
    Ezzel csak egy gond van, hogy nem tudok belépni az adminba. A login oldal bejön, igaz, hogy rosszul, de a “belépés után nem találja a megfelelő oldalt (mint az aloldalaknál).
    A főoldal fölött látszik az a sáv, ami azt jelzi, hogy beléptem, de ha ott kattintok valahová, akkor az admin felüleltet sem találja, hibát jelez.

    Köszi

    • Endre
     Posted 2017. 12 04. 11:12 0Likes

     Üdv!

     Több minden lehet, pl ugyanarra a domainre költöztetted az oldalt mint amin korábban működött? Esetleg írj az ügyfélszolgálatunkra, és megnézzük!

     • Péter
      Posted 2017. 12 04. 11:36 0Likes

      Szia!
      Saját iskolai szerveren van. Egy másik szerverről tettük át, de ugyanaz a domain.
      Most megpróbálom egy új telepítéssel.

      Köszi a segítséget

 • Somogyi Balázs
  Posted 2018. 08 09. 10:41 0Likes

  Kedves Endre,
  Köszönöm, eddig mindig tökéletesen működött a leírás, ám most falba ütköztem. Átköltöztettem az oldalt, megvolt az sqp import is, stb… ellenben a domain alatt egy üres fehér oldalt látok. Mi lehet ennek az oka? Köszönettel, Balázs

 • tamás
  Posted 2019. 02 07. 20:18 0Likes

  “File not found” egy fehér oldal bal felső sarkában, ha a wp-confg.php-t módosítom a kértekkel, ráadásul a 16-os is eltérhet az említett sorban, pl 17-re, nem?

  define(‘WP_HOME’,’http://cpanel6.tarhelypark.hu/~userna5′);
  define(‘WP_SITEURL’,’http://cpanel6.tarhelypark.hu/~userna5′);

  • Bóna Endre
   Posted 2019. 02 08. 09:04 0Likes

   Kedves Tamás!

   A linkben a “cpanel6” részt helyettesítsd azzal a szerverre, ahol van az oldalad. Ha mondjuk a cpanel17-en van a tárhelyed, akkor cpanel17 -et írj be. a “userna5” helyére pedig az cpanel felhasználó nevedet.

 • Péter
  Posted 2019. 02 24. 15:58 0Likes

  wp-adminon: ‘Elnézést, nincs megfelelő jogosultság ehhez az oldalhoz kapcsolódni.’

  Üdv, 5.1-es WP-t használ az oldal. (php5.6) lokális környezetben szeretnék fejleszteni viszont eddig még nem dolgoztam wp-el. Bekonfigoltam a php-t migráltam az adatbázist, lehúztam az adatokat, .htaccess-t átírtam, hogy ne irányítson át. Adatbázisban átírtam mindent, a prefix ugyanaz. Az oldal bejön megfelelően, viszont bejelentkezés után a fenti szöveg fogad. Windowson nincs chmod -R 777 ./ viszont az oldal bejön ezért nemértem, hogy miért nem enged be.

  wp_capabilities értéke: a:1:{s:13:”administrator”;b:1;}

  Köszönöm a választ,
  Szép napot

 • Balogh-P-Anna
  Posted 2019. 07 24. 15:41 0Likes

  Kedves Endre!
  Ismét 🙂 Minden működne, de amikor az adatbázisba be szeretném importálni régi adatbázist, a főbb táblák nem kerülnek bele, csak néhány plugin táblája. Olyan, mintha nem a beállított felhasználó jogosultságait venné figyelembe. Létrehoztam egy másik adatbázist felhasználó nélkül és ugyanazokat a táblákat bemásolta (felhasználó nélkül) és ugyanazt a hibaüzenetet dobta, mint amikor a tényleges adatbázissal dolgozom: #1044 – A(z) ‘******’@’localhost’ felhasznalo szamara tiltott eleres az ‘*****_hu_wp’ adabazishoz. Itt ráadásul nem az az adatbázis van megnevezve, mint amit létrehoztam és a config fájlban is átírtam, hanem a korábbi. Már új config fájlt is töltöttem fel, mert előfordult, hogy az okozott korábban hibát. A rendszer amúgy látszik, hogy működik, mert amikor be akarom tölteni az oldalt, akkor ezt az üzenetet hozza: „Error establishing a database connection”
  Előre is hálásan köszönöm a megoldási javaslatokat!
  Üdvözlettel:
  Balogh-P. Anna

  • Balogh-P-Anna
   Posted 2019. 07 26. 00:20 0Likes

   Megoldódott. Hibás volt valamiért az adatbázismentés. Újra mentettem így már létrejött a kapcsolat az adatbázis és a rendszer között. Már csak a fehér belépő oldalakat kell megbűvölnöm. Köszönöm, hogy ehhez a leíráshoz mindig visszatérhetek!

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..