WordPress telepítése

A WordPress egy nyílt forráskódú weboldal szoftver, amelyet lehetőség van online, pár lépésben telepíteni a Cpanelről. Ehhez nem kell mást tenned, mint elindítani a WordPress telepítést a cPanel Szoftver->Installatron Program telepítő (alapértelmezésben a lap alján)->Wordpress ikonjára kattintva.

Az alkalmazás böngészőre kattintás után, írd be a keresőbe, hogy „WordPress”, majd kattints a WordPress ikonra:

Majd a Telepítésre:

 

A Telepítés előtt többféle adatot kell megadni. Válaszd ki a domain nevet, amelyre az oldalt telepíteni szeretnéd. Ha rendelkezel SSL tanúsítvánnyal (a tárhelyen lévő domainek automata, díjmentes SSL-t kapnak tárhelyeinken) akkor a https:// kezdetű URL-t válaszd!

FONTOS: Az Útvonal dobozt hagyd üresen, vagy töröld onnan azt a szöveget, amelyet automatikusan odatesz a telepítő. Ez azért fontos, hogy ne a domained egyik almappájába telepítse a telepítő az oldalt.

A Verzióból mindig válaszd az ajánlottat, ez az aktuális legfrissebb WordPress-t fogja telepíteni.

Automatikus frissítés

Itt válaszd az alapértelmezés szerinti frissítést. Fontos, hogy a WordPress-t mindig naprakészen tartsd, ezt a telepítő megoldja. (Később változtatható beállítás.)

WordPress Plugin Automatikus frissítés

Alapértelmezés szerint ki van kapcsolva, ez ajánlott, mert ezt majd a WP admin felületéről is el tudod végezni. Ha bekapcsolod, előfordulhat, hogy plugin frissítés után hibásan jelenik meg az oldalad.

WordPress Theme Automatikus frissítés

Szintén maradhat kikapcsolva, mert ezt is a WP admin felületen el tudod végezni.

Automatic Update Backup

Ajánlott bekapcsolva hagyni, mert WordPress frissítés előtt készít egy biztonsági mentést a program. Fontos azonban, hogy ellenőrizd, hogy van-e elég hely a tárhelyen ehhez!

Beállítások

Itt tudod megadni az admin belépési adataidat.

FONTOS: ne „admin” legyen a belépési Adminisztrátor név, ezt módosítsd inkább a keresztnevedre, majd bármi más tetszőleges szóra.

Jelszónak kellően bonyolult jelszót adj meg!

Adminisztrátor email:

erre az email címre tudsz kérni jelszó emlékeztetőt a wordpress oldaladtól, hogyha elfelejtenéd a jelszót, ezért fontos, hogy működő email címed adj meg!

Weboldal címe, Weboldal Tagline:

Tetszőleges, később változtatható.

Korlátozza a belépési kísérletek számát?

Ajánlott bepipálni, hogy igen.

Advanced Setting Management

„Automatikusan kezeli speciális beállításokat nekem” ajánlott ezt az opciót választani.

 

Ezután a Telepítés gombra kattints a WordPress telepítéséhez.

Miután a telepítés sikerült, akkor az Installatronban az áttekintő ablakban tudod megtekinteni a telepítés, vagy később ide tudsz visszatérni, hogyha szerkeszteni szeretnéd az installatron beállításokat.

Jó tudni!

Az Installatron nem egyenlő a WordPress-szel. Az Istallatron program csak egy segédprogram, amely segítségével pár kattintással lehetséges a WordPress telepítése, annak biztonsági mentésének, illetve automata frissítésének beállítása.

A WordPressről

A WordPress magyar nyelvű dokumentációjához kattints ide!

>>Tovább a WordPress adminisztrációs felület használatához

 

Meglévő WordPress telepítés Importálása az Installatronba

Itt találod a leírást ehhez.

A domain bejegyzés előtti WordPress admin oldal használata

Amíg a domained bejegyzése meg nem történt egy ideiglenes linken tudod elérni az oldaladat. A WordPress admin felületedet viszont csak akkor fogod tudni elérni a domain bejegyzése előtt, ha az alábbi sorokat rögzíted a wp-config.php fájlodban:

<?php után ezt kell beírnod a wp-config.php-ben:

ahol a ~userna5 helyére helyettesítsd be a cpanel felhasználó nevedet! A fenti példán lévő „cpanel12.tarhelypark.hu” arra a szervernévre írd át, amelyet a tárhely hozzáférési információk című emailünkben találsz!

Ha megvan a domain bejegyzés, akkor töröld a fenti sorokat a wp-config.php-ből!