WordPress URL változtatása – WordPress weboldal új domainnel

Abban az esetben, ha nem a domainedre telepítetted a WordPress-t, hanem például a domaineved.hu/wp könyvtárba, de most élesíteni szeretnéd az oldalt, hogy a domaineden jelenjen meg, vagy új domaint szeretnél adni az oldaladnak, akkor ezt pár lépésben el tudod végezni könnyedén.

Jó tudni!

Mielőtt bármit is csinálnál, legyen biztonsági másolatod a WordPress oldalról!

1. Lépj be a WordPress oldalad adminisztrációs felületére majd itt a Beállítások->Általános menüpontban írd át a régi URL-t az újra:

http://domainnev.hu/wp/ helyett legyen http://domainnev.hu
Amit módosítanod kell:

 • WordPress cím (URL)
 • Honlap cím (URL)

majd kattints a Módosítások mentése gombra.

Ezután nem kell megijedni, hogyha egy hibaüzenetet fogsz látni, hiszen kihúztad a talajt a WordPress oldalad alól. De a végén minden rendben lesz!

2. Helyezd át a public_html/wp fájljait a public_html könyvtárba. Ezt legkönnyebben a cpanel fájlkezelője segítségével teheted meg.

3. Amennyiben korábban Softaculous-szal telepítetted a WordPress-t, akkor a következő fájlt is módosítsd: home/.softaculous/installations.php

erről:

home/felhasznalo/public_html/wp

erre:

home/felhasznalo/public_html

Ha ezzel megvagy, és működik az új URL-en az oldalad, töröld le a régi helyről az oldal fájljait, hogy ne foglalják a helyet.

Ezzel sikeresen áthelyezted a WordPress oldaladat!

SSL beállítás után az oldal beállítása https -re

Miután beállítottad a domainedhez az SSL tanúsítványt, az oldalad URL-jét is érdemes átállítani https-re, azaz minden link az oldaladon http helyett https-sen kell, hogy betöltődjön. Ezután fogják a böngészők “Biztonságos” jelzéssel ellátni.

Teendőd a következő:

Készíts mentést a WordPress oldaladról!

Lépj be a WordPress oldalad adminisztrációs felületére majd itt a Beállítások->Általános menüpontban írd át a régi URL-t az újra, ahogy ezt jelen cikkünk elején megtalálod.

 • WordPress cím: https://domainneved.hu
 • Holnap cím: https://domainneved.hu

Ezután mentsd el a beállítást.

Amennyiben a böngésződ ezek után azt jelzi, hogy az oldalon még “mixed content” található, azaz nem mindegyik link az oldalon https, akkor a böngésződ webfejlesztő eszközével tudod megnézni, hogy mely linkek problémásak. Chrome-ban Windows-on a Ctrl-Shift-I -vel tudod előhozni ezt az eszközt.

Ha az oldaladon található linkek a Site és Home URL átírása után nem lettek https -ek, akkor az adatbázisban vannak rögzítve. Ehhez szerencsére lehet találni plugint, amely elvégzi neked! Ilyet pl. itt tudsz letölteni.

18 Hozzászólás

 • L Péter
  Posted 2015. 03 07. 21:25 0Likes

  Kedves Endre !

  Pont belefutottam ebbe a problémába . Nagyon megörültem amikor megtaláltam ezt az igen hasznos cikket . A problémám az , hogy az én wordpressemben (4.1.1) az általános beállításoknál már egyáltalán nem lehet módosítani az url-eket . Ettől még megpróbáltam , az előre sejthető végeredménnyel . Mivel készítettem mentéseket ez csak időveszteséget és bosszúságot okozott . Van esetleg vmi ötleted hogyan lehetne orvosolni a problémát ?

  Péter

 • Endre
  Posted 2015. 03 10. 14:57 0Likes

  A wordpress home és site URL-eket az oldalhoz tartozó wp-options adatbázis táblában is meg tudod változtatni.

  • L Péter
   Posted 2015. 03 10. 18:21 0Likes

   Köszönöm
   Sajnos nem vált be. Már ott tartok hogy a public_html-ből már MINDENT! kitöröltem az aldomain-ek mappái kivételével (amik egyébként csodálatosan működnek) , teljesen újratelepítettem a wordpress-t . A teljesen szűz dashboard-on rákattintottam a visit site-ra és megint az idegesítő oldalnév.com/wpress jött elő .

 • L Péter
  Posted 2015. 03 10. 18:40 0Likes

  Sikerült megoldani a problémát :))) Nem a wordpress-el volt a probléma hanem a firefoxommal . Valamiért mindig automatikusan átugrott az oldalnév.com/wpress url-re . Kipróbáltam chrom-al és másik gépen lévő firefox-al és ott tökéletesen bejött a kívánt oldal . Csináltam egy nagytakarítást a CC Cleanerrel és megoldódott a dolog . Most már az alap firefox is a jó oldalt hozza be .

 • Timea
  Posted 2016. 09 18. 06:55 0Likes

  Szia!

  Köszi a cikket, bár nem itt van még a honlapom, de sikerült mindent úgy csinálni, ahogy a leírás van. Köszönöm nagy segítség volt.

  • Endre
   Posted 2016. 09 19. 08:50 0Likes

   Szia!

   Örülök, hogy segített a leírásunk! 🙂

 • Anna
  Posted 2016. 11 29. 15:32 0Likes

  Az a kérdésem, hogy a fent leírtak után, egy hiba miatt vissza akartam állítani ez eredeti állapotot, de a /wp-admin linkre fehér lapot hoz be, a /wp-login, pedig 404-es hibakódot ad.
  Az adatbázisban options résznél visszaírtam az eredeti url-eket.
  Aldomainról akartam másik aldomainra költöztetni. (Sajnos nincsen biztonsági mentésem, mert a folyamatot nem én kezdtem el). Előre is köszönöm!

 • Endre
  Posted 2016. 11 29. 16:17 0Likes

  Kedves Anna!

  Meglehetősen sokminden okozhatja ezt sajnos. Az adatbázisban az a site url legyen megadva, amelyen most szeretnéd, hogy működjön az oldal (a site url-ből nem hiányozhat a http:// ) , Ha volt cache plugin telepítve, akkor a plugins mappában található cache mappát nevezd át, hátha ez okozza a hibát. Ha w3totalcache volt telepítve, akkor egy ilyen nevű mappa van a plugins könyvtárban.
  Ezek persze csak találgatások, úgyhogy bármit is teszel előtte mentsd le a kurrens állapotot, hogy visszaállítható legyen!

  • Anna
   Posted 2016. 11 29. 18:53 0Likes

   Kedves Endre! Köszönöm az ötleteket. A http:// a helyén volt, az említett pluginok nincsenek telepítve. (slider, WooCe, galéria, composer ilyenek)
   Próbáltam többféle javaslatot: új config fájl a régi adatokkal, + sorok a config fájlba, de eddig nem adott eredményt.
   Arra a helyre, ahová akarták próbaként eredetileg átrakni a wp-t, hogy ha minden rendben, akkor élesítsék. Ezt a hibát írja:
   Warning: require_once(/var/www/sajatdomain/data/www/proba2.sajatdomain.hu/wp-includes/random_compat/byte_safe_strings.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/sajatdomain/data/www/proba2.sajatdomain.hu/wp-includes/random_compat/random.php on line 52

   Fatal error: require_once(): Failed opening required ‘/var/www/sajatdomain/data/www/proba2.sajatdomain.hu/wp-includes/random_compat/byte_safe_strings.php’ (include_path=’.:/usr/share/php:/usr/share/pear’) in /var/www/sajatdomain/data/www/proba2.sajatdomain.hu/wp-includes/random_compat/random.php on line 52

   Nem tudom, ez segít-e?
   További segítségüket megköszönve!

 • Rádóczy Árpád
  Posted 2017. 02 23. 08:02 0Likes

  Kedves Endre!
  Az lenne a kérdésem, hogy van egy wordpress-es oldalam nálatok egy fődomainen, és szeretném áttenni azt egy aldomainre és a fődomainre egy új oldalt telepíteni. Megoldható-e ez és hogyan?
  Köszönöm, Árpi

  • Endre
   Posted 2017. 02 23. 16:21 0Likes

   Kedves Árpád!

   Mielőtt bármit csinálnál, mentsd le a fájlokat akár FTP-vel az adott könyvtárból!
   A cpaneles fájlkezelővel át tudod helyezni egy mozdulattal a fájlokat és könyvtárakat a public_html mappából egy alkönyvtárba. A többi gyakorlatilag ebben a leírásunkban található: https://help.tarhelypark.hu/tarhely/wordpress-koltoztetes-2-feltoltes/

   • Rádóczy Árpád
    Posted 2017. 02 23. 18:56 0Likes

    Kedves Endre!
    Köszönöm a segítséget! Megcsináltam a javasolt lépéseket, de valahol valószínűleg hibáztam. Az aldomainen nem jelenik meg az oldalam, hanem egy Index of/ szöveg után függőlegesen felsorolva megjelennek a wordpress telepítés file-jai. ( http://blog.radoczy-photography.com/ A lementés előtt a wordpress-es oldalamon nem írtam át a fődomain címet az aldomain címre, de ez a később javasolt lépésben (cpanel->adatbázisok->phpMyAdmin – wp-config.php – wp_option – siteurl és home) megtörtént. Mit rontottam el és hogy tudnám ezt kijavítani? Lehetséges, hogy már az aldomaint rosszul csináltam? (fődomain.com-ból blog.fődomain.com-ot csináltam.)
    Nagyon köszönöm a segítséged!!
    Árpád

 • Endre
  Posted 2017. 02 27. 08:42 0Likes

  Kedves Árpád!

  Ticketet írok neked!

  Üdv,
  Endre

 • sinka péter
  Posted 2017. 09 01. 13:05 0Likes

  Kedves Endre!
  Ugyanígy csináltam mindent, működik is az oldal, de egyes oldalak nem jelennek meg, de a belépéskor egy hosszú url cím jelenik meg, a képernyőn pedig 500as hibakód. ha frissitek belép az adminba, de ha külön akarom az oldal előnézeteket nem jelennek meg, ott 404-es hibakodot ir..
  Péter

 • Zoltán
  Posted 2017. 12 12. 10:12 0Likes

  Tisztelt Endre!

  Olyan problémám lenne, hogy felraktam az oldalamra egy gyorsító plugint amely miután beírom az oldal címet automatikusan ilyen vagy ehez hasonló /?v=7b257358fd0d karaktereket helyez el.
  Minden oldalnál megtalálható.

  A plugint letörtöltem, de akkor is ott marad.

  Érdeklődnék, hogy lehet azt(azokat) eltüntetni?

  • Endre
   Posted 2017. 12 12. 11:06 0Likes

   Kedves Zoltán!

   Több lehetőség van, meg kell vizsgálni a htaccess fájlt, lehet, hogy ebbe beleírt a plugin. Vagy tedd fel újra a plugint, és nézd meg, hogy van-e olyan beállítás, amit vissza lehet tenni az URL-eket. Én htaccess-re gyanakszom. A wordpress alapértelmezett htaccess fájlját itt találod: https://codex.wordpress.org/htaccess

 • Andrea
  Posted 2018. 01 05. 19:51 0Likes

  Kedves Endre!
  Sajnos nekem nem működött az élesítés. A sajatdomain.hu/wp mappába volt telepítve Softacolouson keresztül a WordPress. Elkészítettem az oldalt, majd a leírás alapján át akartam helyezni. Ennél a pontnál viszont elakadtam, mivel ebben a fájlban: home/.softaculous/installations.php sokminden volt írva, valamint a /wp mappámban nem volt/nincs index.html file, csak a public_html mappában, így az maradt ugyanaz és ugyanúgy a “hamarosan” felirat jön be az oldalam helyett, mint azelőtt.

  • Endre
   Posted 2018. 01 08. 14:29 0Likes

   Kedves Andrea!

   Sajnos nem látok rá, hogy mi a helyzet az oldal beállításaival, mert nem nálunk van hosztolva, így hirtelen nincs ötletem.

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..