Hibanapló

A Hibanapló funkció lehetővé teszi számodra az utolsó 300 hiba megtekintését, melyek akkor történtek, amikor a látogatók megpróbálták elérni a weblapodat. Ez a funkció nagyon hasznos, amikor problémákat kell kibogozni az oldaladon. Például, ha az oldaladon egy lap nem töltődik be, vagy hibás, akkor itt meg tudod nézni, hogy mi okozhatja a hibát. Ha nem tudod, hogy mi okozza a hibát, küldd el a webmesterednek, hogy nézzen utána!

A Hibanaplót a cPanelen a Mutató->Hibák menüpontban tudod elérni.

Fontosabb http hibatípusok

404 a kért oldal vagy link nem létezik. Ellenőrizd, hogy jó-e a weboldaladon a hivatkozás, vagy a kért fájl/oldal neve megegyezik-e a hivatkozásban lévővel.

403 – Általában nincs jogosultságod megtekinteni az oldalt. Ezt okozhatja fájl/könyvtár jogosultság beállítási hiba. A helyes beállítás könyvtárak esetén 755 vagy 750, fájlok esetén általában a 644. Okozhatja ezen kívül .htaccess beállítás, amelyben bizonyos könyvtárak vagy fájlok interneten való megtekintése korlátozva van.

500 – A legtöbb esetben htaccess beállítási hiba, valami olyan beállítás van a htaccess-ben engedélyezve, amely ütközik a szerver biztonsági vagy egyéb beállításaival. Az 500-as hibára vonatkozóan beszédes a hibanapló, abból könnyen ki lehet szűrni, hogy mit kell átírnunk a htaccess-ben. Bővebben erről cikkünkben: 500 – internal server error